Rychlé půjčky: jak je vybírat a neprohloupit?

Rychlé půjčky: jak je vybírat a neprohloupit?

Asi každý se někdy dostal situace, kdy nutně potřeboval peníze do výplaty, ať už kvůli rozbitému spotřebiči, nedoplatkům za energie nebo jiným nečekaným výdajům. Jako nejsnadnější řešení se v takových chvílích nabízí půjčka, nicméně ve světě, kde na vás nabídky číhají prakticky na každém rohu, je těžké vybrat takovou, jejíž parametry budou vyhovovat vašim potřebám. Na co se tedy zaměřit, abyste při výběru neprohloupili?

Důvěřujte, ale prověřujte

Jen co si otevřete váš webový prohlížeč a začnete hledat vhodný úvěr, sesype se na vás nespočet poskytovatelů, kteří nabízejí spoustu produktů, jako je třeba rychlá půjčka ihned. Ačkoliv mezi nimi můžete najít opravdu výhodné nabídky, měli byste si každou informaci dvakrát potvrdit, abyste nakonec neskončili s půjčkou, která vám do budoucna spíše přitíží, než pomůže. Svou důvěru vkládejte pouze do společností, které si žadatele dobře prověřují a schvalují jen takové částky, které si vzhledem k dosavadním příjmům mohou skutečně dovolit. Takové jednání je totiž znamením toho, že ke svým klientům přistupují poctivě a nesnaží se na nich vydělat skrze sankce za opožděné splátky. Určitě si také nezapomeňte pročíst diskuze a reference na internetu a případně se zeptat i známých a přátel, zda mají s danou firmou nějakou osobní zkušenost.

Ptejte se a vyjednávejte

Každý člověk žije trošku jinak a od toho se odvíjí i náš postoj k financím. Jestliže tedy chcete, aby vše proběhlo hladce, neměli byste se spokojit s tím, že jen vyplníte žádost na internetu. Vždy je totiž lepší najít někoho, kdo vám vše vysvětlí a pomůže vám najít takový produkt, u kterého vám bude výše úvěru i doba splácení co možná nejvíce vyhovovat.

Na osobní schůzce navíc získáte příležitost vyjednávat. Když si předem uděláte pořádný průzkum trhu, můžete vzít nabídky jiných společností a vybranému poskytovateli s nimi oponovat. Spousta firem záměrně klientům nejprve nabízí méně výhodné úvěry, aby je následně mohli snížit. Pokud to nevyjde, tak prostě půjdete jinam nebo se jednoduše spokojíte s původní nabídkou.

Ujistěte se, že víte, kolik skutečně zaplatíte

I když byste podle reklamního banneru měli dostat půjčku zcela zdarma, realita často bývá dost odlišná. Z toho důvodu je velice důležité, abyste si pečlivě přečetli smlouvu a ujistili se, že kromě úrokové sazby máte přehled o všech poplatcích, které by vás mohly potkat. Mimo to se také hodí vědět, jaký by byl postup v případě, že byste neměli na splátku a potřebovali sjednat náhradní řešení.

Jestliže hledáte rychlou půjčku, abyste měli na splátku nějakého dřívějšího úvěru, tak rychle zařaďte zpátečku. Vždy je lepší kontaktovat poskytovatele a domluvit se na jiné formě splácení nebo využít refinancování či konsolidace půjček. Placení půjček půjčkami totiž obvykle vede přímo do dluhové pasti, ze které bez vyhlášení osobního bankrotu bohužel dostane jen málokdo.

Článek Rychlé půjčky: jak je vybírat a neprohloupit? byl publikován 29. října 2018 v 15.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...