Oblečte si postel!

Tagy:  levné skříně, levné povlečení, levné bavlněné povlečení

Oblečte si postel!

Pro dobrý a vydatný spánek je nezbytná nejen kvalitní postel a matrace, ale i lůžkoviny spolu s povlečením. A právě poslední artikl – povlečení, je první textilie, které se dotýkáme, když uléháme ke spánku. Proto by mělo být pořízeno s rozmyslem a uvážlivě.

Dnešní pestrá nabídka trhu nahrává dobré a kvalitní volbě nejen z mnoha zajímavých vzorů, ale i z četných tradičních anebo naopak moderních materiálů.

Jaké materiály jsou k mání?

  • Bavlna a krep
  • Damašek a atlas
  • Flanel a satén
  • Hedvábí a len
  • Směsové materiály jako je mikrovlákno, mikroplyš, nebo žerzej a velvet

Povlékejte si lůžkoviny podle ročního období

Dobře se vyspat je základem kvalitního startu každého dne. A po kvalitním spánku touží každý z nás, a to bez rozdílu ročního období i našeho věku. Spánek je pro každodenní fungování nezbytný, a když si jej užijeme v příjemném povlečení, je nejlepší. Některé materiály jsou ale pro zimu nebo léto vhodnější než ostatní. Mezi klasiky, které nezklamou v žádném ročním období patří žerzejové, krepové a bavlněné povlečení. Je dnes k mání za různou cenu, a seženete i velmi kvalitní a levné bavlněné povlečení, které obstojí vždy.

Pro horké léto je ideální povléci si lůžkoviny do chladivého saténu, mikrovlákna, atlasu, hedvábí, a naopak pro zimu se zachumlejte do flanelu, mikroplyše, nebo lnu. I tady je nabídka velmi široká a pestrá, a to jak v materiálech, barvách a vzorech, tak i v cenových hladinách. A ne vždy platí, že drahé povlečení je kvalitní. Mnohdy je lepší zvolit levné povlečení vykazující kvalitnější charakter, než to označené za luxusní. Vždy si proto důkladně ověřte nejen složení materiálu, ale vzhled povlečení a v neposlední řadě i výrobce. I na tom lze stavět při výběru.

Nač si dát pozor?

Materiál je-li směsový, je složen z většího procenta základního vlákna s menší příměsí jednoho či dvou dalších, bavlněné by mělo být ze stoprocentní bavlny, stejně jako hedvábí, či len, přičemž flanel je označení druhu bavlny s jemným vlasem. Vzhled povlečení by měl být kompaktní, neporušený, barvy jasné a souměrné v barvě i potisku a vzoru. Nikdy by barvy a vzory neměly být rozmazané, šmouhaté atp. A z výrobců dnes k nejoblíbenějším značkám patří české Kvalitex, Matějovský, Hip nebo zahraniční Krönung a MOA.

Kam s ním?

Ano, kam s ním? Stará a stále aktuální otázka, vyskytující se v domácnostech velmi často. Úložných prostorů je pomálu a de facto jich není nikdy dost. Ani v ložnici, kde by mělo být ložní prádlo a povlečení uloženo, aby bylo po ruce. Ideální možností je kryté místo – větší komoda, skříň, nebo je možno ložní potřeby zavakuovat do speciálních vaků, díky nimž si ušetříte místo a vejdou se opravdu všude. Ke klasice, která nezklame při uložení ložního povlečení patří ale skříně, když jsou dnes k mání velmi pěkné a levné skříně v mnoha provedeních i barvách, jež krásně doplní svým pojetím vaši ložnici a učiní z ní útulné a klidné místo, kde najdete vše, co potřebujete pro spánek a odpočinek.

Zdroj foto: Levne-skrine.cz; Lacneobliecky.sk

Článek Oblečte si postel! byl publikován 28. března 2018 v 01.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...