Slevové portály. Jsou bezpečné?

Tagy:  slevové portály

Slevové portály. Jsou bezpečné?

Oblíbili jste si nákupy na slevových serverech, nebo vám je tento výraz zcela cizí? Pokud nevíte o co jde patříte mezi menšinu. Spousta lidí v naší zemi totiž tyto servery využívá pro nákup různého zboží. Od elektroniky přes různé poukazy na masáže či kosmetiku, do restaurace až po zájezdy. Je takové nakupování bezpečné?

Jak funguje slevový portál?

Nakupování na slevovém portálu je trochu odlišné od nákupu z internetového obchodu. Je tu totiž ještě jedna strana – zprostředkovatel, kterým je právě slevový portál. Tomu vy zaplatíte za zboží nebo službu a on vám pošle kupón. Ten vy poté využijete u prodejce, který vám zboží či službu výměnou za kupón poskytne.

Jak minimalizovat rizika nákupu?

V posledních letech počet slevových serverů neuvěřitelně narostl. Nemůžeme se proto divit, že některé z nich konkurenci neunesly a zkrachovaly. Krach není nikdy bez následků. Lidem, kteří už měli koupen kupón a chtěli ho uplatnit, se mohlo stát, že jim ho kupec neakceptovat. Proč? Protože logicky nedostal od zkrachovalého slevového serveru zaplaceno. Jak se tomu vyhnout? V internetových obchodech je vždycky alespoň malé riziko, že svoji objednávku nedostanete. Tato rizika ale určitě můžete minimalizovat. Jak? Zjistěte, zda:

  • recenze zákazníků jsou kladné
  • portál existuje delší dobu bez problémů
  • portál má zákaznickou linku, která opravdu funguje

Podívejte do recenzí od zákazníků. Pokud uvidíte ve stovce recenzí pár ne zcela spokojených zákazníků není to nic neobvyklého. Jestliže ovšem bude mít nějakou výtku či problém se službou, produktem nebo obecně fungováním serveru každý druhý, něco nejspíš v pořádku nebude. Také určitě nezačínejte koupí nějaké drahé věci. Pro začátek zvolte třeba jen nějakou maličkost za pár stovek. Klidně si i zavolejte na zákaznickou linku pokud budete mít k výrobku nějaký dotaz. Alespoň se ujistíte, že linka funguje. Pokud bude vše v podle plánu, potom můžete uvažovat o koupi něčeho dražšího.

Úvodní obrázek: hobvias sudoneighm/flic­kr.com

Článek Slevové portály. Jsou bezpečné? byl publikován 13. dubna 2015 v 00.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...