5 tipů, jak ušetřit za dovolenou

Tagy:  půjčky

5 tipů, jak ušetřit za dovolenou

Přestože Češi více šetří, dovolenou si ujít nenechají. Podle výzkumu cestovních kanceláří letos vyjedou do zahraničí 4 z 10 Čechů. To je minimálně o 6 % více než v předchozích letech. Připravili jsme pro vás malého průvodce, jak výdaje za dovolenou o něco srazit.

1. Kupte zájezd přímo na letišti

Službu buy nad fly, neboli kup a leť, provozuje ve svých letištních stáncích řada větších cestovních kanceláří. Za výhodné ceny tu doprodávají poslední volná místa v letadlech a samozřejmě i celé pobytové zájezdy. Odlety na poslední moment bývají v rozmezí od 3 do 24 hodin od zakoupení voucheru. Výhodou jsou opravdu velké slevy oproti normálním cenám, spokojit se ale musíte jen s omezenou nabídkou.

2. Využívejte zajímavé akční slevy

S portály hromadných slev a podobnými akčními servery se doslova roztrhl pytel. Můžete na nich narazit jak na letenky za pár stovek, tak i na více než 60% slevy na celé pobyty. Nevýhodou zde bývá nutnost pobyt nebo let ihned zaplatit, protože později už není možné slevu uplatnit. Pokud narazíte na podobnou nabídku, která se neodmítá, a přitom zrovna nemáte potřebnou hotovost, vyplatí se vzít si tzv. rychlou půjčku. Peníze budete mít na účtu do 20 minut a splatíte je v příštím kalendářním měsíci. Nepotřebujete k tomu ručitele ani žádná potvrzení o výši příjmu.

3. Vezměte kamarády s sebou

Jezdit na dovolené sami se jednoznačně nevyplatí. Příplatky za pokoj pro singlisty bývají až 100%. Pokud vyrážíte na cesty autem, dělba nákladů na benzín může výrazně snížit výdaje za cestu a ještě se dobře pobavíte. Některé pojišťovny navíc poskytují partám lidí nebo rodinám s dětmi akční slevy na cestovním pojistném.

4. Ubytování objednejte přímo u majitele

Také už se vám stalo, že jste si objednali dovolenou u cestovky a po příjezdu na hotel jste zjistili, že ceny ubytování na místě jsou úplně jiné? Cestovky totiž mívají zabookované pokoje na celou sezónu dopředu, bez ohledu na aktuální vývoj cen. V Čechách i zahraničí se proto vyplatí rezervovat si pobyty přímo u majitele daných apartmánů nebo penzionu. Kontaktů je na internetu mnoho. Jinou kapitolou mohou být hotelové komplexy vyšší třídy, umístěné přímo v prázdninových destinacích – ty mohou být naopak v místě daleko dražší. Porovnejte proto katalogové ceny a ceník na oficiálních stránkách hotelu raději už doma před odjezdem.

5. Plánujte svou útratu dopředu

Zhruba 15 % Čechů má přesně rozplánovány své útraty na daný měsíc. V období dovolených jsme překvapivě ještě pečlivější – více než polovina z nás má předem vyčleněný obnos, který na cestách utratí. Více přitom spoříme při tuzemských cestách, při dovolených u moře se tolik neomezujeme. V zahraničí ale hrozí riziko nečekaných výdajů při ztrátě voucheru, úrazu a jiných událostech. Chybí-li vám na dovolené potřebná hotovost, můžete si opět zažádat o pohodlnou finskou půjčku bez rizika neschválení a zbytečných poplatků navíc.

Přejeme vám příjemně strávené dovolenkové chvíle bez zbytečných výdajů.

Článek 5 tipů, jak ušetřit za dovolenou byl publikován 9. srpna 2013 v 14.45 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...