Jak platit kartou

Jak platit kartou

Za služby a zboží nejrůznějšího typu můžete v dnešní době platit dvěma nejčastějšími způsoby. Je to hotovost a platební karta. V jejím případě pak hraje roli to, zda disponujete debetní kartou ke svému bankovnímu účtu nebo využíváte kreditní kartu.

Její používání je vlastně takovým druhem půjčky, která vám bude předem schválena a s níž při placení nakládáte dle vlastní libosti. Peníze poskytnuté bankou tímto způsobem můžete využít na cokoliv. Aby se tento platební nástroj stal opravdu efektivním, měli byste vědět, jak jej správně a bezpečně používat.

Praktické rady při placení s kreditní kartou

Na počátku všeho si musíte vybrat kreditní kartu, jež vám svých rozsahem služeb bude vyhovovat a plnohodnotně naplní vaše potřeby. Jako první poznejte výhody kreditní karty do nejmenšího detailu. Zjistěte si o ní všechny důležité informace. Ty vám pak přijdou vhod při samotném placení.

  • Délka bezúročného období
  • Kde získáte slevy u vybavených obchodníků
  • Jaké bonusy můžete čerpat díky pravidelnému placení

Rozhodně si stanovte maximální strop pro finanční částku, jíž můžete obdržet. A to především z toho důvodu, aby vás to nelákalo využívat peníze zbytečně při utrácení za nesmyslné a nepotřebné věci.

Tento revolvingový účet se snažte užívat se všemi předkládanými benefity, mezi které patří například cestovní pojištění do zahraničí, vstupy do letištních salonků v České republice i v jiných zemích a mnohé další věci.

Pozor na bezúročné období a bankomaty

Samotný proces placení kreditní kartou není ničím neobvyklým a od debetní karty se v podstatě nijak neliší. Pozor si však musíte dávat na to, kdy si půjčujete a kolik. Protože právě termíny splatnosti sehrávají u tohoto platebního prostředku celkem zásadní roli.

Vždy se snažte využitou peněžní částku uhradit nazpět v bezúročném období. To mimochodem nabývá délky od 45 do 60 dnů podle toho, od jakého poskytovatele využijete kreditní kartu. Pokud byste tento termín nesplnili, čekají vás poměrně vysoké úrokové sazby, ba dokonce jedny z nejvyšších, co se týče půjček. V ten okamžik ztrácí kreditní karta svůj význam a její výhody se postupně mění na nevýhody.

Jestliže chcete bezpečně vědět, jak platit kartou, abyste na tomto procesu nikterak neprodělali, zmíníme se ještě o jedné věci. A tou jsou výběry z bankomatů. Jestliže jste byli doposud zvyklí vybírat peníze debetní kartou z bankomatu, u kreditní karty na takový proces rozhodně zapomeňte. Výběry jsou totiž spojeny s vyššími poplatky a opět byste zbytečně přepláceli něco, co nemusíte.

Kreditní karta je bezpečným a spolehlivým pomocníkem při placení nejrůznějších věcí, musíte pouze vědět, jak s ní zacházet.

Článek Jak platit kartou byl publikován 29. srpna 2018 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...