Potřebujete si půjčit ihned a banka vám nepůjčí?

Tagy:  půjčky ihned, nebankovní půjčky, rychlé půjčky

Potřebujete si půjčit ihned a banka vám nepůjčí?

Každý se může ocitnout v situaci, kdy si potřebuje půjčit peníze a z nějakých důvodů mu banka potřebné peněžní prostředky nechce poskytnout. To platí v případech, že je klient dlužníkem a není schopen splácen již dříve poskytnuté úvěry, či nemá dostatečný příjem, aby byl schopen tuto částku splatit. V takovém případě se mnoho lidí obrací na nebankovní společnosti poskytující úvěry. Zní to téměř ideálně: šťastné půjčky. Je však třeba si vybírat. Zásadní je vždy si ověřit, zda daná firma existuje, splňuje všechny podmínky pro své fungování a zda nejde o lichvu. Rozhodně se nevyplácí sáhnout po prvním plakátu s nápisem „půjčka ihned levně“ a opsat si telefonní číslo. Mnoho lidí takto přišlo o celý svůj majetek. Dalším krokem je sepsání smlouvy. Nebankovní společnosti nabízejí hned několik výhod. Těmi jsou bezesporu nenahlížení do registru dlužníků a také to, že nemusíte dokládat své příjmy. Taková firma se neptá. Dá vám peníze často na ruku a určí datum splatnosti. Takováto investice je však velmi riziková. Společnost, u které jste si půjčili, o vás neví vůbec nic kromě základních údajů (při sepisování smlouvy je třeba mít pouze dva doklady totožnosti), logicky se to pak projeví na výši úroků. Dává to smysl – čím více o vás firma neví, tím více zaplatíte na úrocích. U takových půjček se často musíte za vrácení peněz zaručit. Většinou domem, autem nebo nějakou nemovitostí. Můžete se také zaručit ručitelem.

Sjednání půjčky

Nebankovní půjčka se dá sjednat také přes telefon nebo internet. Po telefonu nebo na internetu vyplníte krátký formulář a čekáte, až k vám přijde obchodní agent sepsat smlouvu. Smlouvu, kterou podepisujete, si vždy pečlivě přečtěte! V případě, že na již podepsané smlouvě shledáte nějaké nejasnosti či nedostatky, nebo se dokonce pomalu vrháte do spirály dluhů, protože jsou úroky neúnosně vysoké, je domáhání se práv mnohem těžší a někdy i nemožné.
Pokud se přece jen rozhodnete si půjčit u nebankovní společnosti, zde je shrnutí, co je vše potřeba:
1) Věk žadatele musí být minimálně 18 let s trvalým bydlištěm na území České republiky.
2) Zaplacení poplatku o zpracování žádosti (pokud je nutné). Někdy je zpracování zdarma.
3) Budete potřebovat 2 průkazy totožnosti (občanský průkaz a řidičský průkaz nebo pas a podobně).
4) Kopie kartičky k běžnému účtu (BÚ) nebo výpis z bankovního účtu.

Další informace naleznete na pujckyihnedna­ruku.com

Článek Potřebujete si půjčit ihned a banka vám nepůjčí? byl publikován 16. července 2012 v 15.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...