Porovnáním půjček můžete získat přehled o nabídkách na trhu

Tagy:  srovnání půjček, bankovní úvěr, nebankovní úvěr

Porovnáním půjček můžete získat přehled o nabídkách na trhu

Chcete si půjčit peníze a přemýšlíte mezi bankovní a nebankovní půjčkou? Tak samozřejmě, ta nebankovní je sice rychlejší, ale u té bankovní zas více ušetříte. Na trhu je několik tisíc poskytovatelů s širokou nabídkou. Jedině porovnáním půjček můžete najít tu nejvýhodnější. V případě nebankovních půjček je možné si vzít i nižší částku na krátkou dobu, zatímco bankovní půjčky mají většinou dobu splatnosti od jednoho roku a výše a poskytovaná částka začíná nejčastěji na 1 000 nebo 5 000 Kč.

Jaké jsou další rozdíly

U bankovní půjčky

Je výhodné vzít si zároveň i běžný účet u té samé banky, protože tím získáte nižší úrok, banky se takto mezi sebou trumfují. U bezúčelové půjčky je úrok o něco vyšší, ale zas nemusíte dokládat, co jste peníze využili. Banky si také své žadatele prověřují v registru Solus, kde je úvěrová minulost v bankovních i nebankovních institucích. Jestliže si ale prodejte veškerým tím martýriem, banka vám půjčí v podstatě na cokoliv. Bankovní půjčku můžete sjednat i online, ale pak stejně budete muset navštívit pobočku kvůli podepsání originálu smlouvy nebo u některých bank můžete poslat poštou spolu s kopií požadovaných dokladů.

U nebankovní půjčky

není třeba tolik administrativy, prověřování, a tudíž je jejich získání snadnější. Společnost pouze kontroluje, zda nemáte další půjčku u nich nebo někde jinde. Pokud tedy potřebujete peníze ihned, je nebankovní půjčka to pravé. Krom toho jejich smlouvy jsou mnohem jednodušší, mnohdy je jednu stránky, kde se přehledně dozvíte kdy, kolik a jak máte splatnost. Nebankovním poskytovatelům je jedno kde máte účet, ze kterého jim budou chodit splátky. Mnohdy se však s těmi nebankovními úvěrovými produkty inspirují s těmi bankovními, proto si vždy porovnávejte bankovní i nebankovní produkty dle zadaných parametrů.

Jestliže si chcete půjčit a zároveň ušetřit, tak nespěchejte a v klidu si porovnejte veškeré nabídky bankovních i nebankovních institucích.

Článek Porovnáním půjček můžete získat přehled o nabídkách na trhu byl publikován 8. ledna 2018 v 23.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...