3 rady, na co si dát pozor při zařizování interiéru

3 rady, na co si dát pozor při zařizování interiéru

Chcete upravit stávající interiér a plánujete rekonstrukci? V takovém případě se vám mohou hodit následující rady, s jejichž pomocí vyberete vhodné materiály a správná řešení do různých prostor. Nový a krásný domov tak máte doslova na dosah ruky.

Dlažba se hodí do všech namáhaných prostorDlažba se hodí do všech namáhaných prostor

Odolná dlažba

Jakou podlahu zvolit do hodně namáhaných prostor, kde mohou být problémy s vlhkostí? Na tuto otázku je v podstatě jednoznačná odpověď. Hezká interiérová dlažba se totiž výborně hodí do koupelny, chodby či do kuchyně. Na dotek je sice o něco studenější v porovnání například s laminátovou podlahou, ale její velkou výhodou je právě odolnost a možnost velmi důkladné údržby. Pro čištění dlažby se hodí nejrůznější parní čističe, mopy i silnější chemie, s jejíž pomocí budete udržovat domov v dokonalé čistotě a chránit před rozvojem případných plísní.

Správný výběr dveří

Dalším výrazným a praktickým prvkem v každém domově jsou rozhodně dveře. Ať už jde o ty vstupní nebo klasické interiérové dveře uvnitř bytu. Výběrem správných materiálů a pořízením elegantních řešení se skleněnými prvky či ozdobným kováním vytvoří zajímavý kousek v domácnosti. Po instalaci dveří možná budete sami překvapeni, jak velký rozdíl to ve výsledku vlastně je. Kromě vzhledu si dávejte pozor na zvolený materiál, což je důležité hlavně u koupelny, kde jsou vyšší nároky na odolnost proti působení vlhkosti.

Interiérové dveře Napoli Pínia, foto: profibyvanie.skInteriérové dveře Napoli Pínia, foto: profibyvanie.sk

Pozor na detaily

Při výběru hlavních výrazných prvků nezapomínejte na drobné detaily, které pomáhají dotvářet celkový vzhled. V praxi jde například o lišty k podlahám, stínící prvky na okna, kování na dveřích a podobné zdánlivé drobnosti. Když se vám povede vkusně sladit tyto detaily, výsledný dojem bude hned mnohem lepší. S mnoha prvky pomohou specialisté, ale většinou si sami musíte zvolit odpovídající barevný odstín či správnou kombinaci.

Článek 3 rady, na co si dát pozor při zařizování interiéru byl publikován 22. února 2021 v 21.15 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...