Připravte se na zimu! Vybavte se kvalitní nabíječkou autobaterií a elektrocentrálou!

Připravte se na zimu! Vybavte se kvalitní nabíječkou autobaterií a elektrocentrálou!

Tu nemilou zkušenost má mnoho z nás. Přijdeme k automobilu, a když jej chceme nastartovat, máme smůlu. Vybitá autobaterie. Co s tím? V podstatě máme dvě možnosti: buď si zavolat asistenční službu, jak jsem svého času učinila i já, nebo si autobaterku sami znovu nabít.

Za mou vybitou autobaterkou stály nedovřené zadní dveře vozu. Příčin, proč se nedaří nastartovat, však může být mnohem víc. Životnost autobaterie paradoxně zkracuje její neužívání. Dobíjí se totiž při samotné jízdě. Proto jsou autobaterie nejnáchylnější k vybití v zimním období, kdy hodně motoristů se svým své vozidlem nejezdí tak často jako v létě.

Baterii vám dobije nabíječka

Situaci nezachrání, jak se někteří řidiči mylně domnívají, ani krátké jízdy, během kterých autobaterka nemá šanci se dobít. Co v takovém případě dělat? Pokud není zralá na výměnu, tak ji znovu dobít. K tomu slouží speciální nabíječky autobaterií. Jednu takovou je rozhodně dobré mít ve své garáži. Nikdy totiž nemůžete vědět, kdy ji budete potřebovat. Při výběru konkrétního modelu vycházejte z napětí, jaké vaše baterka využívá, udaném na štítku baterie.

Elektromotor, nebo spalovací motor?

A pokud toužíte po automobilu s minimálními nároky na servis včetně péče o autobaterii, pořiďte si elektromobil s moderní lithiovou baterií. Ta vyžaduje opravdu minimální péči. Výkonné elektromotory jsou v tomto ohledu ve srovnání s motory spalovacími prakticky bezúdržbové, byť bez pravidelného dobíjení se neobejdou ani ony.

Nemáte elektrickou přípojku? Využijte elektrocentrálu!

Dalším praktickým zařízením, které nám může vytrhnout trn z paty, je elektrocentrála. Ta nám totiž poslouží jako zdroj elektrické energie i v místech, kde se nám jej nedostává. Přímo k nezaplacení pak může být v případě dlouhodobého výpadku elektrického proudu, obzvláště v místech, kde se bez proudu neobejdeme. Praktické elektrocentrály tak využijete nejenom na stavbách a pracích v terénu, ale třeba i v rekreačních objektech, které nejsou napojeny na inženýrské sítě. I toto zařízení je zkrátka moudré mít po ruce.

Článek Připravte se na zimu! Vybavte se kvalitní nabíječkou autobaterií a elektrocentrálou! byl publikován 19. září 2019 v 20.45 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...