Servis klimatizací je důležitý

Servis klimatizací je důležitý

V letních měsících může být často náročné pracovat při vysoké teplotě v místnosti, při tom se dá těžko přemýšlet, nemyslíte? Váš problém vyřeší zavedení klimatizační jednotky, která vzduch v místnosti ochladí na příjemnou teplotu. Rádi byste se o klimatizacích dozvěděli více? Přečtěte si náš článek.

Kyslík vyrobit neumí

Klimatizace, často popisovaná zkratkou AC – z anglického air conditioning, je přístroj, jehož hlavním účelem je ochlazovat vzduch v místnosti a teplo odvádět ven. Moderní klimatizace umí i něco navíc, umožňují například filtraci vzduchu a zbavení se prachu či snížení vlhkosti vzduchu. Při zpětném chodu klimatizace dokonce dokáží i fungovat jako topení a prostor ohřát.

Někdy se můžete setkat i s tím, že součástí klimatizace bude ionizáor vzduchu, což může být pro někoho velká výhoda.

Mnoho lidí by si mohlo myslet, že klimatizace nahradí celkově větrání, ale pravda to není. Ochlazuje vzduch, zvyšuje jeho kvalitu, ale zároveň nemůže nijak změnit koncentraci oxidu uhličitého. Větrání proto zůstává potřebné i při využívání klimatizací.

Servis klimatizací je důležitý

Aby vám klimatizace kvalitně fungovala a spolehlivě ochladila vzduch na vámi stanovenou teplotu, je více než doporučené provádět pravidelný servis klimatizace. Proč je to dobrý nápad?

Časem se okruh klimatizace totiž pomalu zanáší nečistotami a vodou, které zatěžují systém a mohou způsobit drahé závady na kompresoru a ostatních částech systému.

Současně se v klimatizační jednotce také množí spousta plísní a bakterií, které vám mohou způsobit nepříjemné zdravotní problémy. Nemluvě o nepříjemném zápachu, který opravdu není žádoucí.

Chladící médium pomalu ubývá a je potřeba jej vždy doplnit na stanovenou hladinu, čímž zajistíte, že chladící systém bude chladit na stanovenou teplotu a nebude zbytečně přetěžován.

V tomto oboru jsme opravdovými profesionály, proto nás v případě potřeby kontaktujte a my vám pomůžeme s výběrem i servisem klimatizací různých druhů a typů.

Ochlazovač vzduchu není to stejné

Někteří výrobci zneužívají obvyklou neznalost zákazníků v problematice klimatizací a místo klimatizace jim nabízí tak zvané ochlazovače vzduchu s tvrzením, že se jedná o levnější a stejně funkční alternativu. Není tomu ale vůbec tak, rozdíl je vcelku zásadní.

Klimatizace je účinnější, neboť využívá chladivo a ochlazovač vzduchu vodní nádrž. Zatímco klimatizace vlhkost vzduchu regulují a snižují, ochlazovače ji většinou z důvodu snížení teploty vypařováním vody zvyšují a to velmi. Po dosažení maximální únosné vlhkosti se přestává voda vypařovat efektivně.

Ochlazovače vzduchu mohou být levnější a ekologičtější, ale výhodnější a účinnější jsou určitě klasické klimatizace, v tomto případě se tedy vyplatí do nich investovat.

Článek Servis klimatizací je důležitý byl publikován 21. června 2019 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...