První půjčka zdarma: Ano, ale musíte opravdu splácet!

První půjčka zdarma: Ano, ale musíte opravdu splácet!

Výdaje každé domácnosti lze rozčlenit na ty očekávané a takové, které přijdou jako blesk z čistého nebe. U prvně jmenovaných je velkou výhodou fakt, že jsme na ně zpravidla připravení. Na nečekané výdaje bychom měli mít vytvořenou finanční rezervu. Přiznejme si ovšem, že jen málokdo má naspořeno třeba na nové auto nebo nákup plynového kotle. Cestu k nákupu takového nezbytného spotřebiče otevírají samozřejmě půjčky. V současnosti není tak náročné najít poskytovatele, který vám bude ochotný půjčit. Dokonce se setkáte i s první půjčkou zcela zdarma. Jak takovéto půjčky fungují, jaké jsou podmínky pro jejich získání a rizika? To vše vám prozradíme právě v tomto článku.

Napoprvé zdarma, ale…

Zdá se vám zvláštní, že někdo může nabídnout bezplatnou půjčku? Ano, zcela přirozené to úplně není, nicméně poskytovatel na tomto úvěru pochopitelně nakonec stejně vydělá. Jak? Jednoduchým způsobem díky platební nedisciplinovanosti ze strany dlužníka. Ten má půjčku sice zdarma, nicméně pouze do doby, kdy přestane splácet podle přesně stanoveného splátkového kalendáře. Poskytovatel vydělává především na vysokých sankcích za pozdní splácení úvěru. Stejně tak si samozřejmě poskytovatelská společnost účtuje peníze za odložení splátek. Tyto částky jsou pochopitelně vysoké. Pokud vám tedy utkvěla v paměti nějaká půjčka do výplaty první zdarma, pak si prostudujte i výši sankcí.

Relativně benevolentní podmínky

V každém případě se vyplatí podívat se na podmínky pro poskytnutí konkrétního úvěru. Ty se samozřejmě u každého poskytovatele do jisté míry liší. Tradičně se ale setkáme s těmito třemi.

Doložení stálého příjmu

Jen velmi složitě byste hledali společnost, u které by si šlo půjčit bez doložení vlastní bonity. Tu si ověří jednoduchým způsobem. Prostě po vás budou požadovat aktuální potvrzení o výši vašeho příjmu. Tradičně bude stačit výpis z vašeho bankovního konta za poslední uplynulé čtvrtletí. U podnikatelů se vyžaduje podobné potvrzení. Na výpisu z účtu ale budou sumy za proplacené faktury.

Trvalé bydliště v ČR

K získání tohoto druhu půjčky není nutné mít státní občanství České republiky. Bohatě postačí trvalé bydliště v ČR. Půjčit si tedy většinou mohou i cizinci.

Plnoletost může a nemusí stačit

Samozřejmostí musí být i doložení plnoletosti. Zpravidla mnohé společnosti vyžadují dokonce dosažení věku 21 let.

Zvolte seriózního poskytovatele

Ani u bankovní půjčky dnes nemusíte mít jistotu seriózního jednání. U nebankovních půjček se vyplatí srovnávat veškeré charakteristiky různých produktů. Učinit tak zpravidla lze jednoduše online. Porovnáte si RPSN, sankce, délku splatnosti a mnohé další aspekty. Následně jen zvolíte ten správný úvěr.

Článek První půjčka zdarma: Ano, ale musíte opravdu splácet! byl publikován 9. prosince 2018 v 14.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...