Využít bankovní či nebankovní půjčku?

Tagy:  porovnat půjčky, Zonky, nebankovní půjčky, bankovní půjčka

Využít bankovní či nebankovní půjčku?

Potřebujete finance a váháte, zdali využít bankovní půjčku, nebo jít do některé nebankovní verze?

Můžete i zvolit jednu nebo druhou možnost. Obojí má své plusy i mínusy. Ideálním řešením je prozkoumat finanční trh se zápůjčkami a poté tyto půjčky porovnat. Tak získáte dobrý přehled o tom, co byste mohli využít a jaké se s nimi pojí pozitiva a negativa.

Bankovní půjčka

Bankovní úvěr alias bankovní půjčka je nízko úroková zápůjčka, se sjednaným úrokem, kterou finanční instituce poskytuje minimálně na dobu několika měsíců. Bankovní půjčky vždy poskytuje banka. Což jí dodává jakousi serióznost. Ovšem získání této půjčky je obtížnější než druhá verze.

Je totiž nutno více věcí doložit a osoba žádající půjčku je také více kontrolována. Na druhou stranu se nesetkáte s nesolidním jednáním, jak tomu občas u nebankovních půjček bývá. I když díky novele zákona se mnohé rozdíly mezi těmito dvěma možnostmi dnes stírají

Nebankovní verze

Nebankovní půjčky jsou poskytovány jiným subjektem než bankou. Mají proto mnohdy benevolentnější podmínky ke sjednání. Často není nutno dokládat příjmy ani čistý výpis z rejstříku dlužníků. Váží se však s nimi často vyšší úroky a roční procentní sazba nákladů (RPSN).

Existují však výjimky, mezi ty patří Zonky půjčka. Tady jsou díky online řešení bez poboček a tomu, že si půjčují mezi sebou lidé, podmínky výhodnější než u mnohých půjček z bankovních institucí. Je to dáno vysokou konkurencí mezi jednotlivými subjekty a také pestrostí finančního trhu.

Přesto však vždy dobře zvažte, jakou půjčku, od jakého subjektu a v jaké výši si sjednáte. Je to stále finanční závazek, která více či méně zatíží váš rodinný rozpočet. Ideálním řešením je udělat si rozvahu domácích financí a zjistit tak, kolik financí by vám na půjčku zbylo.

Je to jednoduché – stačí od příjmů rodiny odečíst všechny nezbytné náklady. A budete mít jasno, jakou splátku půjčky každý měsíc zvládnete.

Zdroj foto: Pixabay.com

Článek Využít bankovní či nebankovní půjčku? byl publikován 13. listopadu 2018 v 01.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Pavla Jelínková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...