5 důvodů proč opustit své zaměstnání

Tagy:  výpověď, zaměstnání

5 důvodů proč opustit své zaměstnání

Setrváváte ve svém zaměstnání i přesto, že je šéf despota, váš plat je výsměch nebo dojíždíte dvě hodiny do firmy? Pravděpodobně máte strach, že nebudete moct najít jinou práci. Ale myslete i na své zdraví. Nespokojenost, stres a demotivující prostředí nemůžete dlouhou dobu vydržet.

1. Nabídka, které se neodmítá

Dostanete nabídku na pracovní místo, které je lepší než vaše stávající po všech směrech. Vyšší plat, lepší zázemí, benefity, blíže k domovu atd. To je sen mnoha z nás. Málo komu se ovšem poštěstí takovou nabídku dostat. Je ale jasné, že ji prostě musíte přijmout.

2. Máte příliš nízký plat

Myslíte si, že váš plat je nízký ve srovnání se stejnou pozicí v jiné firmě? Zkuste si promluvit o vašem platu a případném zvýšení s šéfem. Pokud vaši žádost odmítne, porozhlédněte se jinde. Pracovat za mnohem nižší plat, než si zasloužíte je prostě velmi demotivující.

3. Nerozumíte si se šéfem

Nesedli jste si se šéfem? Ať už máte jiné názory nebo si zkrátka nerozumíte jako lidé – je to problém. Stejně tak pokud si na vás zasedl. Chce po vás víc než po ostatních, nedokáže pochválit, kritizuje atd.? Opět problém. Jen pomyšlení, že musíte jít zítra do práce vás bude štvát. Vaše nespokojenost se odrazí i v osobním životě.

4. Kolegové s jinými představami

Ani s kolegy si nemusíte zrovna padnout do noty. Jedno je mít za spolupracovníky lidi, kteří jsou povahově jiní než vy, s jinými zálibami atd. Pracovně s nimi můžete být nalezeni na stejnou notu. Druhá a horší situace nastane, když nebudou spolupracovat a budou mít o provedení úkolů zcela jinou představu než vy. Brzy pravděpodobně dojde ke slovní roztržce. Pokud nejste schopni spolu pracovat, musí jeden ustoupit. Kdo bude ten moudřejší?

5. Je to dálka

Důvodem k opuštění vašeho místa může být i fakt, že už prostě nezvládáte trávit na cestách denně 3 hodiny. V tomto případě je lepší najít si zaměstnání blíže k domovu přesto, že váš plat bude třeba i o trochu nižší. Ale benzín nebo vlak přeci také něco stojí. Navíc budete mít mnohem více volného času.

Úvodní obrázek: Phil Whitehouse/flic­kr.com

Článek 5 důvodů proč opustit své zaměstnání byl publikován 8. června 2015 v 00.00 v rubrice Zaměstnání. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...