Potřebujete finanční injekci? Poradíme, jak vybrat půjčku

Potřebujete finanční injekci? Poradíme, jak vybrat půjčku

Vyznat se na trhu s půjčkami není nic jednoduchého ani pro zkušenější. Poradit si v situaci, kdy co nejrychleji potřebujete půjčit, tak nemusí být nic jednoduchého. Právě proto jsme pro vás připravili článek s několika základními doporučeními ohledně výběru vhodného finančního produktu. Čtěte pozorně, ať si výběrem správné půjčky pomůžete a naopak nepřiděláte další starosti.

Kolik si chcete půjčit?

Než se pustíte do výběru konkrétní půjčky, ujasněte si, kolik peněz v dané situaci potřebujete. Chcete si půjčit do 10 000 korun? Potom hledejte mezi nebankovními mikropůjčkami. Jejich výhodou je snadné a rychlé sjednání s minimem papírování. Když hledáte větší finanční obnos v řádu desítek až stovek tisíc korun, může být lepší strategií obrátit se na banku. Zde ale dvojnásob platí, že je nutné udělat si dobrý průzkum a nevzít hned první nabídku. Čím větší je půjčená částka, tím více totiž přeplatíte.

Jak rychle chcete mít peníze na účtu?

V případě, že jde o nečekané akutní výdaje a musíte mít peníze na účtu co nejrychleji, zvolte rychlou online půjčku. Pohodlné sjednání z domova šetří čas i starosti. Jednoduše odešlete svou žádost a čekáte na výsledek. Schválení či zamítnutí se dozvíte většinou nejdéle ještě v ten stejný den. Po konečném sjednání půjčky se peníze připisují na účet v závislosti na vaší bance, což v průměru bývá zhruba do dvou dnů.

Pozor na zbytečně drahé finanční produkty

Důležité je dát si pozor na zbytečně drahé úvěry s vysokými poplatky. Pokud si totiž vyberete první půjčku, na kterou narazíte, můžete se spálit a přeplatit nevhodně vysokou částku. Vždy si tedy přepočítejte, kolik zaplatíte na úrocích a jak vysoké jsou případné poplatky. V případě, že vám částka přijde hodně vysoká, zkuste najít nabídku jiného poskytovatele. Pro ulehčení můžete použít srovnávač nabídek, kde přehledně uvidíte základní parametry jednotlivých půjček.

Do kdy jste schopni půjčku splatit?

Každá půjčka nabízí jinou maximální dobu splatnosti. Zvažte tedy, jestli dokážete svůj závazek včas splatit. Pokud máte pochybnosti, zvolte úvěr s delší dobou splatnosti, případně si částku rozdělte na více menších splátek. Ideální je, pokud máte v rámci půjčky možnost dřívějšího splacení bez poplatku. U malých půjček před výplatou však jde většinou o jednu splátku rovnou celé částky.

Veškeré informace si důkladně ověřte

Příklad solidní online půjčky je například CoolCredit s rychlým sjednáním a připsáním peněz na účet. Na internetových stránkách přehledně vidíte všechny podmínky a pravidla půjčování, takže vás nic nepřekvapí. Bohužel ne všichni poskytovatelé jsou takoví. Z toho důvodu je nutné věnovat maximální pozornost podmínkám daného finančního produktu a nic nepodcenit.

Článek Potřebujete finanční injekci? Poradíme, jak vybrat půjčku byl publikován 18. září 2018 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...