Jak být zodpovědný ke svým nemovitostem?

Jak být zodpovědný ke svým nemovitostem?

Většina Čechů se chová velmi zodpovědně ke svému majetku. Průzkumy ukazují, že mnozí se tak nechovají ani ke svému zdraví. Svých nemovitostí i jeho vybavení si velmi ceníme, a proto si sjednáváme jejich pojištění. Je však velmi důležité vybrat si správné pojištění. Stává se i to, že si člověk vybere špatné pojištění a v případě pojistné události má potíže získat peníze.

Pojištění a rozdíly mezi nimi

Většina z nás se podrobně rozdíly mezi pojištěními nikdy nezabývá. Pokud potřebujeme pojištění sjednat, poradíme se s pojišťovacím agentem. Přesto bychom měli znát alespoň zásadní rozdíly mezi pojištěním nemovitosti a majetku. V čem spočívají? Pojištění nemovitosti se vztahuje na dům nebo byt. Pojištění domácnosti chrání celou domácnost se všemi věcmi, oblečením nebo elektronikou. V případě krádeže či například vytopení bytu se jedná o vysoké ztráty, protože elektronika je velmi drahá.

Měli bychom znát co nejpřesněji hodnotu svého majetku. Při sjednávání pojištění může pojišťovací agent nemovitost podhodnotit nebo nadhodnotit, což v krajním případě znamená velkou finanční ztrátu. Pojišťovny si především nadcenění velmi hlídají a v případě pojistné události nevyplatí ani korunu. Navíc často pojistníkovi uloží penále.

Pojistné události

Vhodně zvolené pojištění Vás ochrání proti krádežím, ke kterým může dojít prakticky kdykoliv, doma nebo na dovolené. Nejvíce ohroženy jsou samozřejmě rodinné domy či chaty. Vrátit se z dovolené do vykradené domácnosti je opravdu nepěkný zážitek. Pojištění domácnosti v takové situaci chrání všechno. Vaše šperky, obrazy, umělecké předměty, elektroniku a další vybavení.

Chráněni jste i proti přírodnímu živlu. Například chat a chalup se může týkat pád stromu nebo ničivý déšť. Bouřka, bleskem způsobený ničivý požár a neštěstí je na světě. Naštěstí ale žijeme v části světa, kde jsou další přírodní pohromy jen velice vzácné. Občas se tu ale objeví záplavy, jež umějí být velmi ničivé.

Pro více informací o pojištění přejděte na https://ergo.cz.

Článek Jak být zodpovědný ke svým nemovitostem? byl publikován 12. srpna 2018 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...