Jak ušetřit na nové auto? Nešetřete, zkuste operativní leasing

Jak ušetřit na nové auto? Nešetřete, zkuste operativní leasing

Snad každý řidič sní o tom, že si jednoho dne pořídí vlastní, spolehlivé nové autíčko, které bude jenom jeho. Málokomu se to ale povede. Fungl nová vozidla jsou drahá a ve věku, kdy lidé začínají řídit, na něj obvykle nemají peníze. Pak přijde hypotéka na bydlení, výdaje za rodinu a finance na nákup nového vozu zase nejsou. Takže ho nejspíš nikdy mít nebudete. Nebo je všechno trochu jinak?

Pořídit si nové auto má samozřejmě spoustu výhod. Jste prvním majitelem, takže se nemusíte obávat, co všechno s ním ten předchozí dělal a co zničil. Bude sloužit tak dobře, jak se o něj zvládnete starat. U nových aut je také vysoce pravděpodobné, že budou několik let fungovat bez problémů a vysokých investic do oprav. Vyplatí se však z těchto důvodů půjčka na auto? Pokud už jste zatížení hypotékou na bydlení, tak určitě ne. Existuje i jiná cesta, u níž se nemusíte uvazovat na dlouhé desítky let.

Operativní leasing vám nesvazuje ruce

Ta zázračná cesta se jmenuje operativní leasing. Nepleťte si ho s klasickým finančním, to je něco trochu jiného. Při operativním leasingu uzavřete smlouvu zpravidla na dva až tři roky, což je přijatelná doba. Mnohem lepší, než kdybyste se uvázali na deset let. Po tuto dobu platíte měsíčně stanovenou částku a můžete si libovolně užívat svého auta na leasing. V ceně bývá také pojištění, přezutí pneumatik, dálniční známka, pravidelné kontroly v servisu apod. Záleží na tom, jaký balíček služeb si vyberete.

Důležité je, že jakmile skončí platnost smlouvy, jste volní. Auto není vaše, za tu dobu nestihnete splatit jeho plnou hodnotu, ovšem mnohdy vám ho leasingová společnost umožní odkoupit za zůstatkovou cenu, kdyby se vám extra zalíbilo. V opačném případě s leasingem buď skončíte, nebo prostě uzavřete smlouvu novou. Na jiný vůz, s jinými podmínkami přesně podle svých aktuálních přání a finančních možností.

Operativní leasing je pro každého

Zamilují si ho hlavně ti, kteří chtějí autem jezdit a nemají chuť řešit všechny detaily okolo jeho používání jako výměnu kol nebo servisní prohlídky. O tohle všechno se totiž postará leasingová společnost, v jejímž vlastnictví auto po celou dobu smlouvy je. Operativní leasing se vyplatí také firmám. Podnikatelé si měsíční splátky mohou dávat do nákladů a opět budou moct jezdit zcela bez starostí s používáním vozu.

Co se týče cenové nabídky, vybere si každý. Firma možná zvolí leasing VW, aby měla reprezentativní auto do své flotily, skromné rodině bude stačit Fabia za pár tisíc korun měsíčně. Kolem tří tisíc už vůz seženete, pokud nebudete hledat nic speciálního. A kdo ví – třeba během následujících dvou let změníte práci, finančně si polepšíte a příště už si třeba také vyberete VW. Nebo raději BMW? Leasingové společnosti mají všechno. Zkuste se přesvědčit sami na Driveto.cz.

Článek Jak ušetřit na nové auto? Nešetřete, zkuste operativní leasing byl publikován 31. července 2018 v 20.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...