Cestování do hor – nezapomeňte se pojistit

Tagy:  pojištění, cestovní pojištění, hory, love

Cestování do hor – nezapomeňte se pojistit

Stále více turistů si zamilovává cestování do zahraničí a to zejména do hor. Ať už v zimním nebo v letním období. Nádherná krajina, svěží a čistý vzduch, příjemný relax, odpočinek, adrenalin… tohle turisty láká. Pokud se i vy chystáte prožít příjemné chvíle v okouzlující krajině, toužíte načerpat síly, překonat horskou túru nebo zkrátka jen tak procházet zalesněnými kopci a malebnou krajinou, myslete na to nejdůležitější – pojištění do hor.

Opatrujte se

Jestliže se do hor chystáte na lyžování, horskou turistiku, adrenalinové sporty apod., jistě víte, že tyto aktivity bývají mnohdy spojeny s úrazy a riziky. To, že se na dovolené zraníte, není nic nového. Ne že bychom chtěli, abyste prožili dovolenou s trablemi a ve starostech, nedej bože zranění, ale musíte předem myslet úplně na všechno. Cestovní pojištění do hor by mělo být pro každého úplnou samozřejmostí.

Cestovní pojištění

Cestovní pojištění není pouze o tom, že se musíte chránit, pokud se zraníte, ale také souvisí např. s převozem do nemocnice, zásahem horské služby, ale také v případě, že zraníte vy sami někoho jiného. Doporučuji k samotnému cestovnímu pojištění ještě zahrnout pojištění odpovědnosti.
Cestovní pojištění do hor je určeno pro všechny věkové kategorie, které se chystají do hor. Můžete si ho sjednat a zařídit snadno online. Je důležité vědět, kam se chystáte, zdali do Evropy, na Slovensko nebo do světa a v jakém termínu dovolenou plánujete. Náklady na ošetření se mohou vyšplhat na nehoráznou sumu, díky pojistce do hor ji za vás zaplatí pojišťovna.

Cestujeme do hor

Pokud máte destinaci vybranou, pojištění sjednané, chybí vám ještě pár maličkostí, než si definitivně zabalíte tašku. Zkontrolujte platnost občanského průkazu (pokud se budete zdržovat v zemích EU) nebo cestovního pasu v případě vcestování mimo EU (do některých zemí je nutné vízum). Starší lidi, nebo ti, kteří berou pravidelně nějaké léky, by neměli podceňovat návštěvu u svého lékaře, aby vás před cestou ještě prohlédl. Pokud se chystáte do hor letadlem, včas rezervujte letenku a pořiďte si kvalitní zavazadla.
Pánové, kteří se chystají do hor na lov, budou jistě chtít mít své „poklady“ v bezpečí. Ať už vlakem, autobusem, letadlem nebo osobním automobilem, vše byste měli mít řádně zabaleno. Velké stany, vysoké boty, spacák, oblečení nebo i malé nože Gerber, by měli mít v zavazadle své místo.

GERBER MYTH FOLDER GUT HOOKGERBER MYTH FOLDER GUT HOOK

Lov v horách

Máte do hor namířeno lovit zvířata? Veškeré povolení máte zajištěné a teď ještě „ladíte“ vhodné oblečení a výstroj? Pro každého myslivce nebo tzv. lovce je v dnešní době puškohled nebo kolimátor naprostou samozřejmostí. Vyberte si kvalitní puškohled Zeiss, na kterého nedáte dopustit. Puškohledy Zeiss jsou vyráběné v Německu a patří mezi světovou špičku. O kvalitě svědčí i 172 let dlouhé zkušenosti s výrobou optických přístrojů.

Puškohled ZEISS Diavari 2,5–10×50 T* ClassicPuškohled ZEISS Diavari 2,5–10×50 T* Classic

Článek Cestování do hor – nezapomeňte se pojistit byl publikován 20. dubna 2018 v 22.15 v rubrice Pojištění. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...