Jak ušetřit na dovolené v Chorvatsku?

Tagy:  dovolená, peníze, šetření penez, letenky, jízdenky, ubytování, internet, finance, chorvatsko

Jak ušetřit na dovolené v Chorvatsku?

Již dlouhé roky je Chorvatsko nejoblíbenější turistickou destinací Čechů a nitno podotknout, že kdo v Chorvatsku nebyl, jako by snad ani nebyl Čech. Dokonce obyvatelé Chorvatska hrdě hlásí, že jsou právě obyvatelé České republiky jejich největšími zákazníky. A proč je Chorvatsko tolik populární? Jednak je co by kamenem dohodil a navíc je poměrně levné. Nicméně i zde je třeba mít se na pozoru, aby vás ve výsledku dovolená v Chorvatsku nestála víc, než dovolená v Miami.

Jeďte mimo hlavní sezónu

Chorvatsko je právě tou destinací, kam se většina lidí vydává v letní sezóně, která je přes celé prázdniny. Nicméně chorvatští podnikatelé jsou si tohoto faktu vědomi a stejně tak cestovní kanceláře a letecké společnosti. Ubytování i ceny letenek jsou proto mnohonásobně vyšší, než třeba v červnu nebo v září. Chcete-li se ubytovat levněji a celkově na dovolené ušetřit, pak se i do Chorvatska vydejte mimo hlavní letní sezónu. Jistě také oceníte značný úbytek turistů.

Zaměřte se na slevové portály

Slevové portály jsou již nějaký ten rok v kurzu a nutno podotknout, že se někdy skutečně vyplatí. Vedle masáží, kadeřnických služeb nebo potravin zde totiž seženete také zájezdy, a to za skutečně akční ceny. Podívejte se na stránky slevových portálů Slevomat.cz, hyperslevy.cz nebo třeba skrz.cz a hledejte. Nejspíš budete překvapeni, jak levné zájezdy na vás čekají.

Jak v Chorvatsku ušetřit? autor: AndreyJak v Chorvatsku ušetřit? autor: Andrey

Autem nebo letecky?

I když jsou ceny benzínu již podstatně dražší a jejich cena stále stoupá, stále se vyplatí cestovat do Chorvatska osobním automobilem. Důvodem je poměrně krátká vzdálenost. Nicméně zde mějte na paměti, že benzín v Chorvatsku příliš levný není a pokud plánujete zemi procestovat, mohli byste se finančně vyšplhat na dosti vysoká čísla. V takovém případě pak zvažte letenky mimo hlavní sezónu a na místě si půjčte skútry nebo kola.

Jak na stravování?

V Chorvatsku se opravdu nevyplatí si zvolit all inclusive stravování, neboť by vás limitovalo pobytem na hotelu a navíc v títo zemi natrefíte na stravování na každém rohu. Raději si proto zaplaťe polopenzi anebo si ideálně pronajměte vlastní baráček a nakupujte si sami. V takovém případě pak směřujte spíše do supermarketů, kde jsou ceny o mnoho nižší, než v menších obchůdcích u pláže. S domova si navíc můžete přivézt trvanlivé potraviny jsou je tuňák v konzervě, těstoviny, týži nebo třeba domácí marmelády a čoko krémy na snídani.

Ušetřete i na jídle, autor: Arnie PappUšetřete i na jídle, autor: Arnie Papp

Článek Jak ušetřit na dovolené v Chorvatsku? byl publikován 14. srpna 2017 v 12.00 v rubrice Ostatní a Spoření. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...