Výhodné investice

Výhodné investice

Pokud máme nějaké volné peníze, uvažujeme, jak je výhodně zhodnotit. V současné době je mnoho možností, ale ne vždy jsou výdělky podle našich představ. Před samotným investováním dobře zvažme rizika a dobu investice. Zpravidla platí, že čím větší je výnos, tím vyšší je riziko. Také likvidita nemusí být vždy jednoduchá, a proto se často k vloženým prostředkům dostaneme až po určitém čase. Investice lze rozdělit na bezpečné, které představují spořící účty a termínované vklady, kde máme ze zákona zaručený návrat vložených finančních prostředků až do výše 100 000 EUR. Větší riziko s sebou nesou nákupy podílových listů fondů. Ty jsou většinou stavěny tak, aby jejich portfólio bylo vyvážené, t. j. případný pokles jednoho typu akcie byl vyvážen růstem druhého. Nejrizikovější formu investic představují akcie, kde musíme vždy počítat s případnou ztrátou. Proto bych je doporučil pouze zkušeným obchodníkům, kteří mají přehled o aktuálním dění na světových burzách. 

Bankovní účty

Současné bankovní účty lze rozdělit do tří kategorií. Běžný účet má dnes prakticky každý. Slouží nám k přijímání a odesílání peněz, zároveň můžeme z něj čerpat při nákupech. Jeho užívání je většinou zpoplatněno, avšak narazíme také na jeho bezplatné vedení či zhodnocení zůstatku převyšující požadovaný limit. Druhou kategorií jsou spořící účty, které jsou ideálním bankovním produktem pro lidi, kteří si nejsou jisti, kdy vložené peníze budou potřebovat. Finanční částky lze zde totiž kdykoliv vkládat a vybírat ale pouze na přepážkách. Úročení vložených peněz je však výrazné nižší než u termínovaných účtů, které představují nejvýhodnější formu bezpečného investování.

Termínované vklady

Termínovaný vklad představuje bezpečné uložení peněz na předem sjednanou dobu s pevně stanoveným zhodnocením. Tento bankovní produkt nabízejí jak banky, tak spořitelní družstva, která mají lepší úrokové sazby. Podmínkou vkladu však tady je členství v družstvě spojené se zaplacením členského vkladu. Pokud se již rozhodneme zřídit si nějaký z termínovaných vkladů, můžeme si vybrat výši investované částky (zpravidla je stanoveno minimum), délku a měnu. Tento bankovní produkt je kromě českých korun nabízen i v dalších světových měnách především v eurech, amerických dolarech a švýcarských francích. Přehled o aktuální nabídce najdeme v internetových srovnávačích např. Měšec. 

– bezpečná investice

– zajímavé zhodnocení

– výběr délky uložení

– možnost investice v několika měnách

Článek Výhodné investice byl publikován 23. června 2017 v 15.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...