Srovnávejte hypotéky - můžete ušetřit

Tagy:  hypoteční úvěr, byt, dům, koupě, rekonstrukce, konsolidace, srovnání hypoték, hypotéka komerční banky

Srovnávejte hypotéky - můžete ušetřit

Málo kdo již od dětství snil o tom, že bude bydlet v malém bytě a s tak tenkými stěnami, že je slyšet i šepot sousedů. Ba naopak, téměř každý člověk touží po vlastním prostorném domě se zahradou a soukromím, kterému se i ten nejluxusnější byt v centru města zkrátka nemůže vyrovnat. Jen drtivé procento lidí si může koupit nemovitost nebo postavit vlastní dům z úspor a těch, co jej zdědí, také není mnoho. Jak si poradit, pokud prahnete po rodinném domě a přesto žijete s průměrným příjmem, jako další stovky tisíc občanů? Jedinou správnou možností je hypotéka, která vše snadno vyřeší za vás.

Co je to hypotéka?

Pojem hypotéka není žádnou novinkou, avšak neuškodí si jej vysvětlit podrobněji. Jedná se o úvěr nebo laicky řečeno půjčku, která je určena právnickým a fyzickým osobám. Hypoteční úvěr si tak můžete vzít nejenom na koupi či stavbu domu, ale také v případě, kdy chcete podnikat a neobejdete se bez určitých prostor. Hypotéka vždy podléhá zástavnímu právu, kdy ručíte nemovitostí, kterou právě hypotékou splácíte anebo nemovitostí jinou. V takovém případě vám na vaši hypotéku může ručit cizí osoba, zpravidla rodina nebo blízký přítel. Ručení nemovitostí je opatřením banky pro případné nesplácení úvěru. Kromě koupě nemovitosti nebo stavby si hypotéku můžete vzít také kvůli rekonstrukci, koupi podílu nemovitosti za jasným účelem vypořádání dědických a spoluvlastnických nároků a nebo s úmyslem splatit předem uzavřené krátkodobé a střednědobé úvěry, jež byly použity k investování do nemovitosti. Následně je již čistě na vás, zda vás zaujme hypotéka komerční banky anebo zcela jiný produkt.

Vezměte si hypotéku na dům snů, autor: oatsy40Vezměte si hypotéku na dům snů, autor: oatsy40

Kdo může o hypotéku požádat?

Než se do zařizování hypotéky pustíte, měli byste nejprve vědět, zda o ni můžete vůbec žádat. Kritéria však nejsou nikterak náročná a měl by je splňovat běžný občan. Úvěr je k dispozici zletilým občanům České republiky anebo cizincům s trvalým pobytem na území naší země, přičemž při udělování hypotečního úvěru banka vždy zjišťuje možnosti splácení žadatele. Ten by měl mít trvalý příjem, ať už ze zaměstnání nebo podnikání a rovněž historii potvrzující bezproblémové splácení veškerých splátek.

Srovnáním si vyberte tu nejlepší hypotéku

Jakmile se pro hypotéku rozhodnete a zjistíte, že jste pro ni vhodným kandidátem, přichází ta nejsložitější část, a to výběr konkrétního produktu. Mnoho lidí se ve snaze zrychlit a zjednodušit celý proces automaticky vydá na pobočku své banky nebo osloví finanční poradenskou službu. Na jedné jediné pobočce vám však samozřejmě nabídnou pouze své hypoteční úvěry a u poradenských společností hrozí riziko, že vám zvolí takový produkt, ze kterého budou mít nejvyšší provizi, nicméně pro vás se o vhodnou hypotéku jednat nebude. Podívejte se proto na srovnání hypoték, kde máte uvedeny podrobné informace o výši úvěru, možnostech jeho výše, dobu splatnosti a mnoho dalších rozhodujících kritérií. Věnujte volbě hypotéky svůj drahocenný čas, který se vám následně vrátí v desítkách, možná i stovkách tisíc korun.

Srovnávač hypotéky vám pomůže vybrat nejlepší produkt, autor: leeSrovnávač hypotéky vám pomůže vybrat nejlepší produkt, autor: lee

Článek Srovnávejte hypotéky - můžete ušetřit byl publikován 26. srpna 2016 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...