P2P půjčky od soukromých osob

Tagy:  půjčky lidem, investice, půjčky

P2P půjčky od soukromých osob

Určitě jste už v televizi či na internetu viděli reklamu na projekt, kdy vám peníze nepůjčí banka, ale složí se vám na ni běžní lidé nebo firmy.

Jak to funguje?

Netřeba v tomto produktu hledat nic složitého. Na stránkách společnosti poskytující tyto půjčky (u nás např. z reklam známá www.zonky.cz) zadáte parametry půjčky, tzn. kolik chcete půjčit a na jak dlouho. Váš návrh jde do aukce, ve které se investoři rozhodují, kolika penězi přispějí na vaši půjčku a za jaký úrok. Nabídky s nejnižším úrokem aukci vyhrají a vy získáte peníze. V závislosti na výši požadované částky a délce splácení vám může půjčit jeden i více investorů. Úvěr můžete čerpat, jakmile je dosaženo alespoň 50 % požadované částky. Pokud na půjčku nespěcháte, zkuste nejdříve nabídnout co nejnižší úroky. Počkejte, zda se povede nastřádat dostatek peněz od věřitelů, abyste mohli úvěr čerpat. V tomto případě se vyplatí být trpělivý a počkat, všichni věřitelé vaši nabídku nemusí hned zaregistrovat. Nově přihazující věřitel pak může „vyšplouchnout“ jiného lepší úrokovou sazbou.

Podmínky získání půjčky

Vždy musíte mít výpis z úvěrového registru a také potvrzení o příjmech. Tím si investoři prověřují, zda jste důvěryhodní či ne. Nesmíte také být v exekuci, insolvenci a ani nesmí být na ni podán návrh. Samozřejmostí je věk 18 let a poskytnutí naskenovaného alespoň dvou dokladů totožnosti. Trvalé bydliště musí být v ČR. Dále dokládáte adresu (např. účtem za vodu, telefon) a potvrzení příjmů maximálně tři měsíce staré. Pokud jste OSVČ, pak i daňové přiznání.

Výhody půjček od lidí

Hlavní výhodou je, že si sami můžete určit výší úroků. Tím, že investoři mezi sebou soutěží, dosahujete mnohem nižší úrokové sazby než třeba v bance. Nedoporučujeme však si kvůli úrokům půjčovat vyšší částku, než je potřeba, zaplatíte totiž více za zprostředkování úvěru. Výhodou také je, že půjčku můžete kdykoli předčasně splatit. Zdarma. Pokud máte nějaké volné finanční prostředky a podnikavou povahu, pak jistě v tomto byznyse vidíte příležitost jako investor. Kde jinde zhodnocovat své peníze, než na finančním trhu?

Článek P2P půjčky od soukromých osob byl publikován 15. června 2016 v 20.45 v rubrice Investice, Novinky, Podnikání a Půjčky. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...