3 nejčastější pojistné události v domácnosti

3 nejčastější pojistné události v domácnosti

Stačí chvilka nepozornosti a i v bezpečí domova se může stát pohroma. Víte, jaké jsou nejčastější pojistné události vzniklé v bytech a rodinných domech? 

Které pohromy stojí nejvíc?

Z finančního hlediska to bývají zejména rozsáhlé požáry a katastrofy způsobené přírodními živly – záplavy, povodně. Na prvním místě majetkových škod ale rozhodně najdeme škody vodovodní. Pokud se vám o potopu nepostarají sousedé, velmi snadno ji můžete způsobit i sami sobě. Únik vody z vodovodních systémů či kanalizace, z kohoutků, armatur i topných zařízení řeší pojišťovny na denní bázi.

Nejčastější škody

1. Voda

Pokud se škoda na majetku vyšplhá do řádu pár tisíců korun, můžete mluvit o velkém štěstí. Některé pojistné události se mohou nasčítat až do neuvěřitelných částek (zvlněné parkety, plesnivějící nábytek, drolící se stěna).

2. Zloději a vandalové

Až 15 procent z celkového počtu vyřizovaných škod si ročně ukrojí vandalové a zloději. Pokud vám například vandal prohodí oknem dýmovnici, která vystoupá po schodišti celým domem, škoda může být i milion korun.

3. Blesk

Na rozdíl od povodní a škod způsobených zloději se v tomto případě jedná o sezónní záležitost letních měsíců. Ročně se řeší jednotky tisíc pojistných událostí.

Doporučení pojištění

Nenechávejte nic náhodě, nikdy nevíte, kdy potká smůla zrovna vás. Slavia pojišťovna, která ochrání celý váš domov, nabízí pojištění domácnosti ve třech modelech.

  • ZÁKLAD: požár, výbuch, náraz nebo zřícení letadla, úder blesku, kouř, vichřice, krupobití, sesuv půdy, zřícení skal, lavin, zemětřesení, pád stromů a stožárů.
  • STANDARD: Základ + náraz vozidla, přepětí, podpětí, nadzvuková vlna, vodovodní škody.
  • NADSTANDARD: Standard + poškození kotlů a výměníkových stanic vytápěcích systémů, zničení potrubí nebo topných těles, kanalizační škody, rozbití skla, porucha chladicího zařízení, únik vody z akvária, zkrat elektromotoru.

Vyberte si ze tří variant a poohlédněte se i po možnostech připojištění, např. poškození zateplené fasády ptáky, hlodavci a hmyzem. Odměnou vám bude jistota finanční pomoci a klidný spánek. Vyzkoušejte sjednání online.

Článek 3 nejčastější pojistné události v domácnosti byl publikován 28. února 2016 v 14.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...