Homeoffice: práce z domu je efektivnější

Tagy:  práce, zaměstnání

Homeoffice: práce z domu je efektivnější

Mnoho lidí pracuje v kancelářích a ne všichni jsou s tím spokojeni. Přemýšleli jste někdy o tom, že byste pracovali z domova? Třeba jen jeden nebo dva dny v týdnu. Homeoffice může být dobrý způsob, jak vás vaše práce může znovu začít bavit. Navíc podle výzkumu lidé z domu pracují produktivněji.

Umožňuje tuto možnost váš zaměstnavatel?

To je jeden ze zásadních problémů. Někteří zaměstnavatelé takovou možnost nenabízí. A upřímně u některých povolání nebo konkrétních pozicích je to nemožné. Pokud by to u vašeho pracovního místa šlo, zkuste šéfa přesvědčit. Alespoň na zkoušku by měl přistoupit.

Tento zaměstnanecký benefit si velmi oblíbily především velké společnosti a jsou s tímto způsobem velmi spokojené. Patří mezi ně Scio, Citibank, ČEZ, O2, T-Mobile a další.

Máte odkud pracovat?

Jestliže je vám umožněno částečně pracovat z domova, přichází na řadu druhá otázka. Máte na to doma prostor? Jestliže bydlíte ve velkém bytě nebo domě, kde máte vyhrazenou místnost pro kancelář, je to perfektní. Neznamená to ovšem, že nelze pracovat z malého bytu. Chce to jen dodržovat pravidla.

Musíte se oprostit od všeho, co s vaší prací nemá nic společného. Zapomeňte na koš nevyžehleného prádla, na neumyté nádobí, na televizi, vyřizování osobních telefonátů atd. Určete si pracovní dobu, kterou budete dodržovat vč. přestávky na oběd.

Důvěra a odpovědnost

Pracovat z domova je možné pouze v případě, že existuje oboustranná důvěra mezi vámi a vaším šéfem. Bez důvěry a dobrých vztahů na pracovišti to zkrátka nepůjde.

Pokud tedy plánujete pracovat doma, ale nemáte dostatek místa ani podmínek k zařízení vlastní plnohodnotné kanceláře s veškerým zázemím, učiňte jeden podstatný krok, bez kterého se dál nepohnete. Vymezte si jeden jediný prostor, který bude fungovat vždy a každý den jako pracovní místo.

Úvodní obrázek: Mackenzie Kosut/flickr.com

Článek Homeoffice: práce z domu je efektivnější byl publikován 16. listopadu 2015 v 00.00 v rubrice Zaměstnání. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...