Jak investovat – jaké jsou nejlepší investice?

Jak investovat – jaké jsou nejlepší investice?

Ušetříte každý měsíc určitou částku nechcete, aby ležela zbytečně ladem? Přemýšlíte delší dobu, že byste své ušetřené peníze rádi do budoucnosti zhodnotili, ale nevíte, jak investovat, případně jaká investice by byla nejlepší? Pak čtěte dále, tento článek vám o tom více prozradí.

Mnoho začínajících investorů se ptá, kam je nejlepší investovat. Bohužel však univerzální odpověď na položenou otázku neexistuje. Každá varianta má své pro i proti, takže záleží pouze na vás, jaká oblast se vám pro investování více zamlouvá, a jaké riziko jste ochotni podstoupit.

Do čeho je možné investovat?

Existuje několik typů investic. Každý člověk může investovat do:

  • akcií
  • komodit
  • cenných papírů
  • nemovitostí
  • zboží

Ať už se jedná o cokoliv, člověk odloží část svých peněz do investice za účelem dosažení zisku. Výše tohoto zisku musí pokrýt inflaci, a zároveň musí obsahovat odměnu za riziko z investování.

Vzdělávání v oblasti investování je základ

Než se pustíte do investování, doporučujeme vám zjistit si co nejvíce informací. Čím více toho budete vědět, tím se samozřejmě zmenšuje riziko, že narazíte a o své peníze přijdete. Vzdělávání v oblasti investování hraje opravdu důležitou roli. Pokud nevíte, kde hledat relevantní informace, nechte si poradit od odborníka, který vás poskytne základní informace, a zároveň vás naučí, jak vyhledat nejlepší investice.

Ujasnění si priorit

Kromě neustálému nabývání informací je důležité, aby si člověk promyslel, co s naspořenými penězi chce udělat. Něco jiného zvolí člověk, který chce zhodnotit své peníze na důchod, než ten, který má v plánu rozmnožit peníze pro své děti. Na trhu je toho v současné době opravdu dost – záleží opravdu na každém člověku, co si vybere a jak moc chce riskovat.

Dále doporučujeme, než se rozhodnete pro konkrétní oblast, jak dlouho chcete peníze ukládat. Je třeba si ujasnit, zda máte v plánu do 5 let peníze použít na nový dům či auto, nebo si hodláte peníze střádat na důchod apod. Toto uvědomění je velice důležité při volbě konkrétního produktu.

Třetí a poslední nezbytnou věcí je volba rizika. Jinými slovy to znamená, kolik jste schopni toho podstoupit a také ztratit. S rostoucím rizikem totiž roste nejen potenciální výnos, ale také možnost, že o své úspory přijdete.

Investice a průměrné zhodnocení

Inves­tice

Roční zhodnocení v %

Akci­e

Dle schopností 20 % p.a.

Komo­dity

20 % p.a.

Nemo­vitosti

5–10 % p.a.

Nejlepší investice v roce 2015

Články, které vám radí, do čeho konkrétně investovat v daném roce, neberte příliš vážně, ale jen jako informativní zdroj, který je potřeba si ověřit. My vám spíše doporučujeme vybrat si konkrétní oblast, která vás zajímá a v té se začít vzdělávat. Díky pravidelnému sledování trhu a nabývání nových vědomostí budete postupně zjišťovat, které investice za to stojí a které nikoliv.

Článek Jak investovat – jaké jsou nejlepší investice? byl publikován 9. září 2015 v 23.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...