Úrazové pojištění pro vaše dítě

Tagy:  úrazové pojištění, pojištění

Úrazové pojištění pro vaše dítě

Menší úrazy dětí nejsou nic zvláštního. Děti jsou rozdováděné, pobíhají, lezou po stromech atd. Oděrky, boule a modřiny je „zdobí“ téměř pořád a je to v podstatě součást dětství. Dětem se ovšem můžou stát mnohem horší úrazy, kterým je potřeba se vyhnout. Základem je prevence.

Bezpečný domov i sport

Rodiče či prarodiče jsou ti, kteří se musí chovat zodpovědně, protože malé dítě si chce prostě hrát. Není vůbec jednoduché určit, kde je hranice mezi ochranou dítěte a přílišným omezováním. Děti by měly zkoušet, objevovat a učit se z chyb. Měli byste ale určitě myslet alespoň na to, aby se vaše dítě nemohlo opařit, když vaříte, aby nespadlo ze schodů nebo si neskříplo ruku mezi dveře atd.

Opatrnost je na místě i při sportování. Jestli dítko zakopne při běhání a odře si koleno s tím asi nic neuděláte. Tedy pokud mu nedáte chrániče, ale to by dost lidí bralo jako přehnané. Naopak chrániče jsou velmi dobrý nápad až se vaše dítě bude učit jezdit na kole nebo na bruslích. Nezapomínejte ani na přilbu při lyžování nebo jízdě na koni. Veliký pozor dávejte na děti u vody.

Kromě prevence je tu i pojištění

Nejdůležitější je prevence, ale nezapomeňte také na úrazové pojištění, které možný úraz pokryje finančně. Úrazové pojištění bývá většinou součástí životní pojistky rodičů. Uzavřít lze ale také samostatně. Základní úrazová pojistka kryje riziko trvalých následků a smrti v případě, že k nim dojde vinou úrazu. K tomuto základu můžete ještě dítěti připojistit denní nebo nemocniční odškodné. Poté váš potomek dostane určitou částku za každý den léčby po úrazu. V případě denního odškodného nezáleží na tom, zda se léčí doma či v nemocnici.

Pro starší děti, které jsou hodně aktivní, není špatné uzavřít i pojištění odpovědnosti. Tato pojistka je užitečná a velmi levná. Pokud rozbije sousedovi okno míčem nebo nabourá na kole do auta, nebudete muset škodu platit ze svého.

Úvodní obrázek: Guian Bolisay/flickr.com

Článek Úrazové pojištění pro vaše dítě byl publikován 5. října 2015 v 00.00 v rubrice Pojištění. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...