Půjčky na dovolenou: klienti zacházejí s větší rozvahou, krátkodobé úvěry jsou však stále velmi časté

Půjčky na dovolenou: klienti zacházejí s větší rozvahou, krátkodobé úvěry jsou však stále velmi časté

Zatímco osobní úvěry stagnují, statistiky Bankovního a Nebankovního registru klientských informací značí, že oproti loňskému roku vzrost počet spotřebitelských úvěru o 27 000 akcep­tovaných žádostí. Objem spotřebitelských úvěrů tak vzrostl o 18 % a průměrná částka na klienta se zvýšila o 14 %.

Získaná data tak potvrzují, že v druhém čtvrtletí přetrvává trvalý nebo dokonce zvýšený zájem o nákup dovolených. Mnoho klientů v předstihu zajišťuje prostředky k úhradě zejména pobytových zájezdů. Bohužel, další zveřejněná data vedou k závěru, že každý desátý klient krátkodobého úvěru má později problémy se splácením. Konečné číslo představuje alarmujících 272 tisíc osob.

Naštěstí se stále více lidí aktivně zajímá o svoji podrobnou ekonomickou situaci i historii předešlých úvěrů a půjček. Na pomoc přichází velmi užitečný nástroj v podobě úvěrové zprávy http://www.kolikmam.cz/…erova-zprava Kdokoli může online zažádat o její vystavení a získat naprostou jistotu o stavu splacených i otevřených půjček. Bankovní a Nebankovní registr klientských informací za poslední rok vydal přes 52 000 úvěrových zpráv. Portál www.kolikmam.cz otevírá cestu k ještě snazšímu a rychlejšímu získání podrobné informace.

Úvěrová zpráva je přehledný výpis všech půjček klienta, které jsou evidovány v Bankovním a Nebankovním registru klientských informací. Poslouží jako zásadní informace k úvaze, zda je ve vaší situaci reálné zažádat o půjčku, a zda je ve vašich silách ji i řádně splatit.

Všem půjčkám nebo spotřebitelským úvěrům by však vždy měla předcházet vaše velmi rozumná a důsledná úvaha. Zejména v případě, kdy si prostředky půjčujete na letní dovolenou, tedy plníte svá přání a nikoli základní potřeby:

1. Konečná cena: ujistěte se o finální ceně včetně všech skrytých a dodatečných poplatků
2. Srozumitelná smlouva: požadujte jednoznačnou smlouvu s výpisem všech poskytovaných služeb a povinností cestovní kanceláře
3. Úvěrová zpráva: zařiďte si kompletní přehled všech vašich závazků a pečlivě zvažte vaše reálné možnosti
4. Max. tři půjčky: letitá zkušenost podložená statistikou, klient zatížený větším počtem půjček už může mít problémy s řádným plněním závazků

Server www.kolikmam.cz vám nabízí mnoho důležitých informací včetně podpory v podobě poradny pro klienty http://www.kolikmam.cz/…osoudit-uver.

Článek Půjčky na dovolenou: klienti zacházejí s větší rozvahou, krátkodobé úvěry jsou však stále velmi časté byl publikován 29. července 2015 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...