Chystáte se na dovolenou? Najděte si last nebo first minute

Tagy:  levná dovolená, last minute

Chystáte se na dovolenou? Najděte si last nebo first minute

Už jste pěkných pár let nebyli u moře a už vám mořský vzduch a slunce opravu chybí? Jestliže nechcete utrácet zbytečně moc peněz a nebo je váš rozpočet na dovolenou omezený, zkuste se zaměřit na zájezdy last minute nebo first minute. O co se jedná?

Ušetřete za dovolenou

Určitě už jste tyto pojmy slyšeli, ale možná nevíte o co přesně jde. Jestliže ale chcete sehnat dovolenou, která nebude příliš drahá, měli byste se o tyto pojmy zajímat. V obou případech jde totiž o slevu z ceny zájezdu. Ale nebojte, není to žádná nekvalitní nebo horší dovolená než ostatní.

Last minute

V překladu „poslední minuta“. Tímto souslovím se rozumí zájezdy, které jsou zlevněné z jednoho prostého důvodu. Jsou to zájezdy, které se nestačily obsadit nebo je lidé na poslední chvíli museli zrušit např. ze zdravotních důvodů. Tyto zájezdy by tedy propadli, proto je cestovní kanceláře nabízí za mnohem nižší ceny, aby se ještě na poslední chvíli stačily obsadit. Problémem je to, že odlet nebo odjezd může být třeba i druhý den nebo pár dní po koupi. Tyto slevy jsou tedy vhodné spíše pro důchodce, maminky na mateřské a další osoby, které nejsou vázány pracovními povinnostmi atd. A nebo se musíte spolehnout na to, že váš nadřízený bude velmi vstřícný.

First minute

Opět bude dobré si výraz přeložit. V tomto případě je překlad „první minuta“. Jde tedy o opačný případ než tomu bylo u last minute. Tyto zájezdy jsou nabízeny s velkým předstihem. Ušetříte tedy v případě, že si koupíte dovolenou i několik měsíců předem. Výběr destinací je opravdu široký a navíc si můžete nejdříve zařídit dovolenou v práci a pak teprve vybrat zájezd.

Kam vyrazit?

Jestliže je váš rozpočet na osobu 10 – 15 tisíc korun, nepočítejte s tím, že byste v nabídkách last minute nebo first minute našli třeba zájezd do Dominikánské republiky nebo na Maledivy. Porozhlédněte se po dovolené v Řecku, Bulharsku, Turecku, Egyptě nebo Itálii.

Úvodní obrázek: Michael Stout/flickr.com

Článek Chystáte se na dovolenou? Najděte si last nebo first minute byl publikován 29. června 2015 v 00.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...