Odjeďte za brigádou do zahraničí

Tagy:  práce, brigády

Odjeďte za brigádou do zahraničí

Rádi byste vyrazili pracovat do ciziny? To určitě není špatný nápad. Vyděláte si peníze, zlepšíte jazyk, poznáte nové lidí a možná si začnete i více věřit. Může to být velmi dobrá zkušenost a zážitek na celý život.

Kuchař nebo recepční?

Velmi oblíbené jsou pozice animátorů nebo plavčíků v zemích, které obklopuje Středozemní moře. Tato místa se nabízí většinou už v zimních měsících. Tedy animátor, ani plavčík už z vás letos nejspíš nebude. Ale pořád můžete sbírat ovoce nebo pomáhat v hotelích a restauracích nebo vyrazit jako au-pair. Pokud tedy toužíte po pozici v kuchyni, na recepci nebo uklízet pokoje v hotelech, máte stále šanci.

Kdo má výhodu?

Výhodu mají samozřejmě ti, kteří ovládají cizí jazyk. Ještě lépe pokud jich ovládají víc a na vyšší úrovni. Ve většině případů je nutností alespoň taková úroveň, abyste se bez větších problémů domluvili. Ale například u sběru ovoce nejsou nároky na jazyky tak vysoké. Další výhodou jsou také zkušenosti a praxe v oboru. Nesmíme zapomínat ani na to, že zaměstnavatel raději příjme člověka, který je časově flexibilní a bude moci v případě potřeby zůstat na pozici o týden nebo dva déle, než bylo původně avizováno.

Agentura vám pomůže


Máte pocit, že odjet do zahraničí a najít si práci není žádný problém nebo máte za hranicemi příbuzné nebo kamarády, které vám s tím pomůžou? Potom můžete samozřejmě do zahraničí vyrazit sami na vlastní pěst. Je ale také možné, že patříte do druhé skupiny. Tedy mezi ty, kteří nejsou zběhlými cestovali a bojí se vyrazit hledat brigádu sami.

Pokud i vy patříte mezi druhou skupinu, požádejte o pomoc pracovní agenturu. I zde existuje riziko, které spočívá v nepoctivosti agentury. Vyberte si proto takovou, která má dobré jméno nebo se zeptejte na zkušenosti ve vašem okolí. Ujistěte se, že má agentura povolení Úřadu práce ke zprostředkování práce v zahraničí a také sjednané pojištění proti úpadku.

Úvodní obrázek: Sara Ashley/flickr.com

Článek Odjeďte za brigádou do zahraničí byl publikován 1. června 2015 v 00.00 v rubrice Ostatní a Zaměstnání. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...