Máte již jako student brigádu na léto?

Máte již jako student brigádu na léto?

Většina studentů si chce během letních prázdnin vydělat vlastní finance, ať už doma nebo v zahraničí. Kdy si začít hledat brigádu na léto a jaké jsou vlastně možnosti?

S brigádami to dnes není snadné, ale pokud budete dodržovat několik zásad, určitě si nějakou vhodnou najdete. Chce to jen ujasnit si cíle, trpělivost a vhodný způsob, jak se k ní dostat.

Neusínejte na vavřínech

Kdybyste se po vhodné brigádě začali poohlížet až po ukončení semestru nebo školního roku, je dost možné, že ty nejlepší nabídky budou již rozebrané. Pokud chcete pracovat v České republice, v březnu a dubnu je nejvyšší čas, si otevřít portály s pracovními nabídkami nebo se začít informovat na práci u známých. Brigády pro studenty v zahraničí je nejlepší shánět už na začátku roku, ale ani v tomto období ještě není nic ztraceno.

Pokud se vám nějaká brigáda zalíbí, reakci na ni neodkládejte. Studentů hledajících sezónní práci jako vy je mnoho, a proto se stává, že nabídky jsou již druhý den od zveřejnění obsazené. Proto nabídky sledujte pravidelně a odpovídejte pouze na ty, které splňují vaše kritéria. Nebojte se reagovat na několik desítek brigád. V tom případě máte velkou šanci, že si z nich budete moci i vybírat.

Ujasněte si priority

Zůstat v Česku nebo odejít za hranice? Ani jedna možnost není správná, dokud si neujasníte své priority a cíle. Co chcete brigádou dosáhnout? Chcete si jen vydělat peníze nebo si i naspořit nějakou tu zkušenost do kapsy? Spektrum dostupných brigád v různých oblastech je široké, zejména když ji hledáte na správných místech, jako jsou personální agentury. Pro studenty nabízejí množství různorodých brigád od manuálních až po kreativní.

Proč brigáda doma

Zůstanete v kontaktu s přáteli a rodinou, nemusíte si hradit ubytování, pokud je v místě vašeho bydliště nebo kousek od něj. Nejčastěji pracovní nabídky brigád na léto jsou ve výrobě, v administrativě, na recepci, v obchodech, ale najdete i flexibilnější brigády s vyšší hodinovou mzdou – jako průzkumy trhu či práce promotéra či hostesky.

Proč brigáda v zahraničí

Důvodů může být tisíc. Někdo volí Evropu nebo Ameriku kvůli vyššímu finančnímu výdělku, jiný si chce do svého cestovatelského portfolia přidat další zajímavé země. V zahraničí zaměstnavatelé nejčastěji hledají studenty na sbírání ovoce, pomocníky do obchodu, číšníky do restaurace nebo prodavačů zmrzliny.

Poznávání odlišné kultury Arabů či Indů také není k zahození, ale tehdy jde většinou o stáže, které jsou neplacené. Pokud toužíte získat cennou zkušenost, která vás navíc odliší i v životopise, neváhejte využít i takovou možnost.

Nezapomeňte na potvrzení o studiu

Pokud jste student, nezapomeňte si pořídit potvrzení o studiu. Vyžádáte si ho na studijním oddělení univerzity nebo u ředitele školy. Vyřiďte si ho v dostatečném předstihu, aby se nestalo, že pověřené pracovníky již ke konci školního roku nezastihnete. Vezměte si jich více, abyste měli nějaké v záloze.

Ať doma či v zahraničí, agentura Proplusco vám pomůže s brigádou

Pokud si hledáte práci za hranicemi, vyberte si spolehlivou personální agenturu, která má již nějaké ty zkušenosti. Naše pracovní a personální agentura působí od roku 2008 na českém trhu. Zaregistrujte se zdarma v naší databázi uchazečů o brigády nebo si prohlédněte aktuální brigády a buďte o krok vpřed před tisícovkou dalších studentů.

Článek Máte již jako student brigádu na léto? byl publikován 21. dubna 2015 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...