Levné letenky shánějte s předstihem

Tagy:  levné letenky

Levné letenky shánějte s předstihem

Plánujete letos v létě nebo na podzim vyrazit k moři? Nějaké konkrétnější plánování vám možná přijde ještě zbytečné. Ale jestli máte pocit, že je na výběr zájezdu nebo koupi letenek moc brzy, tak to je chyba. Pokud chcete na letenkách ušetřit, je ta pravá chvíle k jejich koupi. Jak na to?

1. Hledání, hledání a srovnání

Hledání levných letenek není zrovna jednoduché. Musíte počítat s tím, že nad tím strávíte dost času. Budete muset projít spoustu webových stránek a porovnávat. Ulehčit práci vám mohou weby, které publikují různé tipy na aktuální levné letenky. Nebo zkuste Facebook, kde se taková stránka také nachází.

2. Přizpůsobení = velké plus

Pokud z vaší strany není problém s přizpůsobením, je to velká výhoda. Je vaše rozpětí odkdy do kdy můžete letět široké, je vám jedno jestli poletí v pondělí nebo v pátek, stejně tak jako jestli to bude v poledne nebo ve čtyři hodiny ráno? Pak máte velkou šanci k sehnání opravdu levných letenek.

3. Odkud poletíte?

Jste z Ústí nad Labem a připadá vám logické letět z Prahy? Ale proč neletět třeba z Drážďan? Cesta je skoro stejně dlouhá a letenka může být mnohem levnější. To stejné ale platí i když budete bydlet přímo v Praze. Nemusíte nutně letět z Prahy. Porozhlédněte se také jaké ceny letenek jsou z jiných letišť, jako jsou třeba právě Drážďany, Berlín, Mnichov, Vídeň atd. Cena letenky může být radikálně nižší. Dokonce tak, že se vám víc vyplatí letět z jiného města než z Prahy, i když máte letiště pár kilometrů za domem.

4. Jednejte rychle a s předstihem

Našli jste letenku za skvělou cenu, která vám vyhovuje po všech směrech – datum, cena, destinace atd? Hned ji zarezervujte a zaplaťte. Dokud letenku nezaplatíte, nemáte vyhráno. Pokud ji pouze zarezervujete, cena je garantována jeden nebo max. dva dny. Jestliže se ji tedy rozhodnete zaplatit po později, cena už může být zcela jiná. Akčních letenek navíc bývá v nabídce jen pár kusů. Určitě nenechávejte nákup letenek na poslední chvíli. Začněte je hledat už klidně 3 měsíce předem.

Úvodní obrázek: C-GGTS/flickr.com

Článek Levné letenky shánějte s předstihem byl publikován 4. května 2015 v 00.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...