Kde si uložit úspory a vydělat?

Tagy:  spořicí účet, spoření

Kde si uložit úspory a vydělat?

Podařilo se vám ušetřit nějaké peníze? Je zbytečné, aby jen ležely v bance nebo doma pod polštářem. Pokud je vložíte do banky na spořicí účet, můžete na tom vydělat. Klidně i pár tisícovek za rok. Jaký spořicí účet zvolit?

Sberbank nabízí nejvyšší úrok

Nejvyšší úrokovou sazbu dostanete u Sberbank pokud si založíte spořicí účet FÉR spoření. Sazba činí 1,63 %, což je hodnota, které ostatní banky nemůžou konkurovat. Tato sazba platí do hodnoty 300 000 Kč, nad tuto částku budou vaše finance zhodnoceny sazbou 0,83 %. Navíc vám banka ručí za to, že se tato sazba nesníží do ledna roku 2016. Za sjednání, vedení účtu ani elektronické výpisy nic neplatíte.

Kromě produktu FÉR spoření, který je vhodný pro každého, Sberbank nabízí také účet Garance 2016. Tento produkt je vhodný pro osoby, jejichž úspory jsou řekněme nadstandardní. Částka do půl milionu korun je úročena sazbou 0,43%, nad půl milionu do hodnoty pět milionů korun už se jedná o 1,43 %.

Nepřehlédněte ani Equabank a Zuno

Účty s vysokým úrokem nabízí i Equabank se spořicích účtem HIT. Jedná se o úrokovou sazbu ve výši 1,5 %, ale je tu háček. Základní úrok je 1 %, dalšího 0,5 % je tvořeno bonusem, který dostanete jen v případě, že dodržíte určité podmínky. Které to jsou? Musíte mít na běžném účtu měsíční příjem min. 10 000 Kč nebo musíte alespoň 3× za měsíc zaplatit bezkontaktní kartou. Sazbou 1,5 % je možné zhodnotit peníze do částky 200 000 Kč. Hodnota, která převyšuje 200 000 Kč je už zhodnocována nižší sazbou.

S produktem Spoření PLUS od banky Zuno dostanete také 1,5 %. Tato sazba platí až do 300 000 Kč. Pokud budete mít na účtu více, částka přesahující třísettisícovou hranici bude úročena sazbou 0,9 %. Úroky jsou připisovány měsíčně. Ale pozor! Z tohoto účtu se vyplatí nevybírat peníze. Za měsíc, ve kterém vyberete vám nebudou úroky připsány. Vyplatí se hlavně pro ty, kteří předpokládají, že peníze z tohoto účtu nebudou nějaký čas potřebovat.

Úvodní obrázek: Ken Teegardin/flic­kr.com

Článek Kde si uložit úspory a vydělat? byl publikován 18. května 2015 v 00.00 v rubrice Spoření. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...