S půjčkou jsou těžké chvíle snadněji

S půjčkou jsou těžké chvíle snadněji

Mnozí při pomyšlení na to, že by si měli půjčit, odmítavě kroutí hlavou. Já a zadlužit se? Ani kdyby pečené holuby z nebe padaly! Navzdory tomu, jestli člověk chce nebo ne, někdy přijde chvíle, kdy nemá na výběr. Ať jste zaměstnán, nezaměstnaný, ženatý či vdaná – se správnou půjčkou mohou být horší chvíle o něco lépe snášeny.

Možností je přitom hned několik, buď využijete bankovní nebo nebankovní půjčku. Každá má své plusy a minusy. Co se týče prvního typu půjčky, a to té bankovní, největší výhodou je především nižší úrok. Nevýhodou bankovní půjčky však může být fakt, že banky si před jejím schválením poměrně do velkých detailů své klienty prověřují. Jak? Prostřednictvím speciálních registrů, které zaznamenávají všechny platby, které jste nezaplatili včas. A to mluvíme i o takových banalitách jako pozdní platba za paušál. Zkrátka, i když patříte k těm, kteří si své povinnosti vůči různým službám plnili vždy korektně, ale právě si potřebují půjčit, toto vám může při vyřizování půjčky výrazně uškodit.

Na co dokladovat, když nemusíte

Z tohoto hlediska můžeme nebankovní půjčky považovat za mnohem výhodnější. Dáno instituce totiž své klienty téměř vůbec neprověřují a nemusíte u nich dokladovat ani to, na co půjčené peníze reálně využijete. Pokud tedy chcete potěšit jen svou manželku a současná měsíční výplata vám to neumožňuje, nebankovní instituci to nebude zajímat. K tomuto všemu je ještě třeba říci, že vše se vším souvisí. Vzhledem k tomu, že bankovní instituce si své klienty před schválením půjčky musí prověřovat, je pochopitelné, že jim to bude i déle trvat. Pokud se vám tedy stane, že peníze budete potřebovat tady a teď, na bankovní půjčku raději rovnou zapomeňte.

Výhody nebankovní půjčky

Z toho vyplývá i další výhoda nebankovních institucí. Ty si akorát tak většinou prověří, zda nemáte půjčené u nich a v případě, že ne, se schválením není obvykle žádný problém. Stejně jsou i smlouvy ve srovnání s bankovními půjčkami mnohem jednodušší a nacházejí se v nich informace o výši půjčky, splatnosti a údaje o vás i o dané instituci.

Článek S půjčkou jsou těžké chvíle snadněji byl publikován 29. října 2014 v 10.30 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...