Titul MBA znamená lepší pracovní uplatnění i plat

Tagy:  titul MBA, MBA, studium, praxe, business institut, vysoká škola

Titul MBA znamená lepší pracovní uplatnění i plat

Vysokoškolské vzdělání slouží jednak k prohloubení informací a zabřednutí do problematiky, která je vám blízká a chcete se ji věnovat po zbytek života, ale také by vám mělo usnadnit získat práci a dostat podstatně vyšší plat, než je tomu u jedinců „pouze“ s maturitou či dokonce bez ni. Nicméně diplom v ruce a titul před jménem, dnes rozhodně není žádnou zárukou. Doba vysokoškolákům přeje a proto vzdělání již není ničím výjimečným, čím byste budoucího zaměstnavatele, mohli ohromit. Chcete mít nad bakaláři, magistry a inženýry navrch, dostat lepší finanční ohodnocení a obecně se lépe orientovat? Pak se zaměřte na MBA titul, který je jasnou odpovědí.

Pro koho je titul MBA určen?

MBA, neboli Master of Business Administration, se zaměřuje především na administrativní sféru, což ostatně samotný název napovídá. Vzhledem k faktu, že se v této oblasti dnes uplatňuje drtivá většina lidí, je o MBA tituly čím dál větší zájem. Studium je proto vhodné pro manažery, státní správu, představitele neziskových organizací, ale také pro podnikatele, kteří mají vyšší cíle, než jen prodávat zboží v maloobchodě.

Proč je MBA lepší než ostatní tituly?

Vysokoškolští studenti si často stěžují na nedostatek praxe, která je jim ostatně na přijímacích pohovorech do zaměstnání, vytýkána. Mladý člověk se tak dostane do začarovaného kruhu, neboť na běžné univerzitě se praxe nedočká a ve většině firem, ony zkušenosti, již požadují. Není tedy divu, že za barem mnohdy obsluhuje inženýrka a oblečení v obchodě prodává jaderný fyzik. Ve zkratce, s teoretickými znalostmi, si v reálném životě nevystačíte.

Studium MBA je vzdělání budoucnosti, autor: commonswikimediaStudium MBA je vzdělání budoucnosti, autor: commonswikimedia

MBA studium je v tomto ohledu velmi shovívavé a soustředí se jak na zdokonalení již nabytých vědomostí, tak na dosažení určité praxe, která může studentovi otevřít dveře do světa vytoužené práce a také snové výplaty. Pokud se nechcete zařadit do davu těch, kteří roky strávili na vysoké škole a dnes mají mzdu jako většina středoškoláků, měli byste o titulu MBA, vážně uvažovat.

Kdo vás bude učit?

Na běžných univerzitách obvykle vyučují profesoři, kteří mají samozřejmě skvělé vzdělání a letité zkušenosti, nicméně veškeré své znalosti, které vám předávají, jsou opět na teoretické bází. MBA studium je oproti tomu doprovázeno profesionálními lektory, kteří apelují na praxi a především na to, abyste se roky učené poznatky, naučili správně a věcně aplikovat.

Kde studovat MBA?

Pakliže vás užitečnost MBA titulu zaujala a přemýšlíte o zdokonalení života, pak byste výběr institutu pro vzdělání, rozhodně neměli brát na lehkou váhu. Skvělou volbou je například Cambrige Business School. Na výběr máte z velkého množství atraktivních oborů, které studium promění v zábavu a vy se tak poprvé budete do školy, opravdu těšit.

Studujte zábavně a smysluplně, autor: commonswikimediaStudujte zábavně a smysluplně, autor: commonswikimedia

Článek Titul MBA znamená lepší pracovní uplatnění i plat byl publikován 8. července 2014 v 15.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...