Společnost s ručením omezeným aneb jak na podnikání

Tagy:  s.r.o., společnost s ručením omezeným, podnikání, firma, živnost

Společnost s ručením omezeným aneb jak na podnikání

V dnešní době není podnikání nic těžkého a neobvyklého. Začít podnikat může každý. Stačí si jen vybrat odvětví, s čím chceme podnikat a hurá do toho.

Eseróčko

Společnost s ručením omezeným je jednou z nejvyužívanějších forem obchodních společností jak malých, tak i středních podnikatelů. U tohoto typu podnikání je vyžadována jak osobní, tak i majetková účast na podnikání. Tento druh je atraktivní především díky výši základního kapitálu. Základní kapitál činí 200 000 Kč, na kterém se každý společník podílí alespoň 20 000 Kč. K založení je nutné sepsat společenskou smlouvu neboli zakladatelskou listinu. Společnost s ručením omezeným vzniká až po zápisu do obchodního rejstříku.

Ready made společnosti

V dnešní době máte možnost výběru práce a podnikání. Např. podnikání už za pár hodin, tzv. ready made společnost je již založená společnost, která nikdy nevyvíjela žádnou činnost. Dá se říct, že je k dispozici ihned, pouze si musíte obstarat nový výpis z obchodního rejstříku. Jedná se o s.r.o., která má již určitou historii a také otevřené účetnictví, ve kterém je nutné pokračovat. U ready made společnosti si můžete změnit název a předmět podnikání.

Doklady

Víte, jaké jsou třeba doklady k založení s.r.o.? Seznam dokladů ke koupi ready-made s.r.o. je prakticky totožný jako pro založí nové společnosti. Budete potřebovat občanský průkaz nebo jiný doklad totožnosti, notářský zápis, souhlas vlastníka nemovitosti se sídlem společnosti, výpis z katastru nemovitostí, výpis z živnostenského rejstříku anebo jiný doklad o prokázání předmětu podnikání.
Založení s.r.o. je poměrně komplikovaný proces, kde nesmíte nic opomenout. Jestliže si chcete založení „eseróčka“ zjednodušit, zkuste si vybrat firmu, která pro vás založí firmu přesně podle vašeho přání. Jedná se o tzv. firmu na klíč. Založit s.r.o. můžete snadno a rychle na internetu. Existuje online objednávka, kam stačí vyplnit pouze název, jméno, vaší emailovou adresu a telefon. Bude vás to něco stát, ale rozhodně ne váš čas, nervy a starosti.

Změny

Pokud jste statutárním orgánem v s.r.o., ve kterém nastanou změny např. v adrese či jméně jednatelů, společníků, dojde ke změně sídla společnosti, potřebujete nové živnosti apod. – je třeba tyto změny zapsat do obchodního rejstříku. Bohužel za všechny změny v OR rejstříku se musí zaplatit. Některé změny vyžadují přepsání notářského zápisu a to v tom případě, pokud se jedná o změnu názvu společnosti, změna sídla do jiného města, změna předmětu podnikání apod. Na tomto odkazu se dozvíte mnohem víc.

Článek Společnost s ručením omezeným aneb jak na podnikání byl publikován 26. února 2014 v 07.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (240).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...