Nebankovní půjčky - na co si dát pozor

Tagy:  půjčky ihned, nebankovní půjčky, rychlé půjčky

Nebankovní půjčky - na co si dát pozor

Nebankovní půjčky

Každému se může občas stát, že se ocitne v situaci, kdy si nutně potřebuje půjčit peníze. Může se jednat o momentální nedostatek peněz na splácení splátek či třeba náhlá životní situace, které způsobí, že bude potřeba mít peníze k dispozici ihned. V takovém případě se lidé velmi často obracejí na nejrůznější nebankovní subjekty. Proč právě na tyto firmy, a ne na banky samotné? Půjčka od banky vyžaduje složitější proceduru a není zcela jednoduché ji získat. Banka se zajímá, zda jste v registru dlužníků, jaký máte měsíční příjem, apod. Pokud se vaše jméno v registru dlužníků nachází, je velmi pravděpodobné, že si budete moct o bankovní půjčce nechat jen zdát. Totéž platí, pokud banka uzná, že na splácení půjčky prostě nemáte dost peněz. Nebankovní společnosti se na tyto věci neptají, ovšem pozor, zde je úvěr více rizikový. Problémem jsou vysoké úroky z takového úvěru, někdy mohou přesáhnout až samotnou vypůjčenou částku, to bývá časté u nejrůznějších půjček inzerovaných na ulicích či internetu. Další nevýhodou jsou poplatky za vyřízení, které se počítají procentuálně z půjčené částky. Je třeba mít na paměti, že i zde se může společnost o vaši dluhovou minulost zajímat. V případě, že jste velmi rizikový klient, vám ani ona peníze půjčit nemusí, většinou pak seženete půjčku u konkurence, která se na registr dlužníků nedívá.

Vyřízení půjčky

Vyřízení půjčky bez registru je velmi jednoduché, potřebujete pouze dva doklady totožnosti a peníze dostáváte ihned, často i na ruku. Někdy je také možné si půjčit přes internet, to však platí jen u menších částek.

Výhody i nevýhody

Půjčky bez registru ihned mají nepochybně své výhody, těmi je nenahlížení do registru dlužníků, sjednání ihned a neúčelovost půjčky, tzn. společnosti je jedno, na co peníze použijete. Jako ekonomický magazín vám ovšem důrazně doporučujeme prostudovat si podmínky ve smlouvě a mít k dispozici vždy alespoň jednu její kopii. Před půjčením peněz si také zjistěte něco o firmě, která vám půjčuje, kontakt na ni, sídlo a zda není na seznamu podezřelých firem. Přednost by totiž vždy měly mít půjčky z banky, pokud to jen trochu jde. Další informace o nebankovních půjčkách naleznete na webu pujckyauvery.com.

Článek Nebankovní půjčky - na co si dát pozor byl publikován 4. července 2012 v 19.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...