Jak založit s.r.o. a co dále ve firmě potřebujete?

Tagy:  s.r.o., webhosting, registrační pokladna

Jak založit s.r.o. a co dále ve firmě potřebujete?

Jak si založit s.r.o?

Pokud se rozhodneme založit firmu, je dobré si položit otázku jaký typ společnosti chceme provozovat. Pro účel podnikání existuje mnoho typů společností, z nichž nejrozšířenější je společnost s ručením omezeným. Jak založit .s.r.o.? Podmínky pro založení takovéto společnosti jsou následující: základní kapitál ve výši alespoň 200 000 Kč, jeden až padesát společníků, z nichž každý musí vložit do společnosti alespoň 20 000 Kč. Když jsou tyto podmínky splněny, může s.r.o. vzniknout. To se provádí podpisem společenské smlouvy před zraky notáře a následným zapsáním do obchodního rejstříku. Společnost s ručením omezeným odpovídá za své závazky celým svým majetkem, společníci pak do výše svých vkladů. Nejvyšším orgánem je valná hromada, statutární orgán je tvořen jednateli. S.r.o. lze založit buď výše uvedeným postupem a nebo tak, že si jej prostě koupíte. Tomuto se říká nákup ready-made společnosti, kdy jsou společnosti zakládány a následně prodávány přes třetí firmu. Výhodou je odpadnutí starostí se zakládáním společnosti a navíc tyto ready-made firmy již mají splacen základní kapitál.
Ve chvíli, kdy máte založenou firmu, máte sídlo firmy a zaměstnance, je třeba začít řešit další věci spojené s fungováním vaší společnosti.

Registrační pokladna

Pokud plánujete založit firmu,rozhodně se vám bude hodit tzv. registrační pokladna. Registrační pokladna bývá často vybavena fiskálním modulem a také je možné ji propojit s počítačem.

Webhosting

Další důležitou věcí je mít své vlastní firemní webové stránky. Prezentace firmy na internetu dnes patří mezi nejdůležitější faktory, které zaručí budoucí úspěch či neúspěch vašeho podnikání. Proto byste se měli seznámit s pojmem webhosting. Jde o to, že Vámi zvolená firma Vám na zakázku vytvoří webové stránky, e-maily, loginy apod. Za webhostingové služby se platí ročně, a to v řádu několika stovek až několika tisíc korun – záleží na rozsahu poskytovaných služeb a na místě, které bude vaše firma využívat – je možné mít prostor od 10 MB do několika tisíc MB.

Článek Jak založit s.r.o. a co dále ve firmě potřebujete? byl publikován 12. prosince 2011 v 11.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...