Banka ZUNO - novinka na českém trhu

Tagy:  spoření, banka zuno, reiffeisen bank, internet banking, online banking

Banka ZUNO - novinka na českém trhu

Mnozí si jistě všimli množících se reklam na výhodné služby relativně nové banky ZUNO. Z každého druhého banneru vyskakuje reklama na tuto společnost, která proklamuje, jak raději nechá vydělat klienty, než sebe. Jak je to ale ve skutečnosti? Pojďme se podívat na tuto banku podrobněji.

Filozofie banky

ZUNO je dceřinou společností Raiffeisen Bank, která má za cíl udělat internetové bankovnictví ještě více jednodušším a výhodnějším. S úspěchem již funguje v několika zemích, a tak expandovala i do střední a východní Evropy. Výhodou je zejména její jednoduchost, snaží se přiblížit bankovnictví běžným lidem a nemluvit zbytečně složitým bankovnickým jazykem. Dále si uvědomuje neochotu lidí čekat v bankách často i několik desítek minut na vyřízení svých žádostí a vkladů. Nabízí proto veškeré služby online a snaží se tím získat sympatie klientů. Zatím úspěšně.

Vše na internetu

Jediné, co potřebujete, je mít internet. Banka ZUNO nezná svátky, víkendy, pracovní dny či přestávky na oběd. To je další výhoda, mnoho z pracujících jistě zná situaci, kdy kvůli kolizi pracovní doby s provozní dobou banky museli žádat o volno či odložit vyřizování na později. 24 hodin denně je také k dispozici chat i call centrum, takže veškeré potíže spojené s využíváním tohoto internetového bankovnictví je možné řešit ihned po telefonu či po síti. Pokud přece jen nedůvěřujete někomu, kdo sedí na protější straně u počítače či telefonu, je možné navštívit tzv. ZUNO zóny, což jsou místa, kde si můžete domluvit osobní schůzku a nechat si poradit, jak co nejefektivněji využít služeb této online banky. Důraz je vždy kladen na neotřelý a milý způsob jednání s klienty, avšak se seriózností bankovnímu sektoru vlastní. Jeden z hlavních taháků banky je také denní úročení, díky čemuž klient nemusí platit daň z úroku – avšak jen do výše 127 500 Kč na jednom spořícím účtu.

Služby

Například založení účtu lze provést efektivně z domu přes internet či telefon, kreditní či debetní kartu dostanete zdarma a navíc je zdarma také vedení účtu. Peníze na účtu jsou přitom dostupné 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a to ve 4 měnách – GBP, USD, EUR a CZK. Výhodné jsou tyto podmínky zejména pro spoření, kdy se nedoplácí zbytečné poplatky a peníze se mohou v klidu úročit.

A proč je vlastně ZUNO tak výhodné? Pochyby o výhodných nabídkách této banky jsou na místě, avšak je důležité si uvědomit, že banka nezaměstnává až tolik lidí jako je to u běžných poboček, neplatí velké nájmy za prostory, odpadá enormní spotřeba kancelářských potřeb a podobně. Nezbývá tedy než banku vyzkoušet a zhodnotit její výhody i nevýhody. Více informací naleznete na webu: www.zuno.cz

Článek Banka ZUNO - novinka na českém trhu byl publikován 11. listopadu 2011 v 00.00 v rubrice Spoření. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...