Hypoteční banka, jeden z poskytovatelů hypoték u nás

Tagy:  Hypoteční banka, hypotéky, americká hypotéka, půjčky, úvěry, refinancování

Hypoteční banka, jeden z poskytovatelů hypoték u nás

Hypoteční banka patří mezi tradiční poskytovatele hypotečních úvěrů v České republice. Specializuje se výhradně na tento typ produktů, nabízí tedy klientům hypotéky s různými parametry a doplňkovými službami

O Hypoteční bance

Hypoteční banka byla založena roku 1991 pod jménem Agrobanka. Původně byla univerzální bankou, o čtyři roky později však začala emitovat hypoteční zástavní listy a tím vstoupila na trh s hypotékami. Pod názvem Českomoravská hypoteční banka vlastně začala nabízet hypotéky jako první specialisty na trhu. Od počátku roku 2006 její jméno zní Hypoteční banka.

V současné době je jediným akcionářem ČSOB. Její sílu demonstruje také to, že vydává největší objem hypotečních zástavních listů u nás a stala se lídrem na trhu s hypotečními produkty. Spolupracuje s ČSOB a dalšími finančními institucemi.

Nabídka produktů

Nabídka produktů hypoteční banky je skutečně široká. Poskytuje hypotéky za účelem financování bytu, domu, pozemku, stavby či rekonstrukcí nebo rekreačního objektu.

V nabídce Hypoteční banky najdeme i tzv. americkou hypotéku. Jedná se o produkt, který má stejné parametry jako hypotéka, ovšem chybí mu účelová vázanost. Prostředky z úvěru lze tedy použít skutečně na cokoliv, nejsou vázány k nemovitosti.

Zelená hypotéka pak zase slouží těm, kteří chtějí čerpat dotace z programu Zelená úsporám.

S pomocí Hypoteční banky lze také refinancovat stávající úvěr.

Různé parametry hypoték

Hypotéka od Hypoteční banky může mít různé parametry. Jedním z nejdůležitějších je způsob splácení. Klient si může nastavit mimo klasické anuitní splácení progresivní typ splácení, tedy že se výše splátek v průběhu času zvyšuje. Naopak u degresivního typu splácení se v čase splátky snižují.

Hypoteční banka nabízí různé speciální podmínky sjednání hypotéky. Umí například nabídnout hypotéku bez nutnosti doložení příjmů klientem. Lze si také sjednat hypotéku speciálně na nemovitost, která je určena k pronájmu.

Ke snížení počátečních nákladů je v nabídce také možnost sjednání hypotéky bez poplatků.

Využijte kalkulaček

Dobrým vodítkem při zvažování hypotéky jsou různé kalkulačky. Na stránkách Hypoteční banky najdeme její vlastní aplikace, které nám podají lepší obrázek o nabízených produktech. Po zadání těch nejzákladnějších parametrů hypotéky, jako je hodnota nemovitosti, požadovaná výše úvěru, doba splácení, také ale doba fixace úroku, případně typ splácení, získáme informace o požadovaném produktu.

Článek Hypoteční banka, jeden z poskytovatelů hypoték u nás byl publikován 15. června 2011 v 00.00 v rubrice Půjčky. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...